2005.10.17.

2006. november 24. (péntek)

Sikeres volt a liberális hét
Persányi Miklós az SZDSZ országgyűlési képviselőjelöltje

Az SZDSZ október 10 és 16-a között rendezte meg a „Liberális hetet”, amelyen képviselőik az ország számos településén válthattak szót a miniszterekkel, a párt vezető személyiségeivel.

Sikeres volt a liberális hét
Persányi Miklós az SZDSZ országgyűlési képviselőjelöltje

Az SZDSZ október 10 és 16-a között rendezte meg a „Liberális hetet”, amelyen képviselőik az ország számos településén válthattak szót a miniszterekkel, a párt vezető személyiségeivel. A rendezvény záró sajtótájékoztatóját vasárnap délelőtt tartották Keszthelyen.

Zalában Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is találkoztak a választópolgárokkal az SZDSZ vezető személyiségei, s a rendezvény zárásaként vasárnap Kuncze Gábor pártelnök, Kovács Kálmán hírközlési és informatikai, valamint Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter Keszthelyen sajtótájékoztatón értékelték a liberális hét eseményeit.

Kuncze Gábor szerint sikeres volt az emberekkel való találkozás, a párbeszéd, hiszen az SZDSZ célja, hogy megmutassa, lehet az ellenfelek lejáratása nélkül is politizálni, a párt nem kíván részt venni a sárdobálásban. A megoldatlan problémákra kívánnak koncentrálni, s az elmúlt hét tapasztalata is az, hogy az emberek szívesebben vesznek részt a problémák megoldását előrevivő beszélgetéseken. A választások esélyeiről szólva elmondta, a párt elégedett lenne a 8-10 százalékos eredménnyel. Kovács Kálmán ez alkalommal jelentette be, hogy Zala megye III. számú választókörzetében a keszthelyi szervezet javaslatára dr. Persányi Miklóst indítja a párt az országgyűlési képviselőválasztáson. Persányi Miklós a térséghez való sok évtizedes kötődése mellett szólt arról, hogy a Balatoni Tárcaközi Bizottság elnökeként is jól ismeri a térség természeti adottságait, értékeit. A hazánkban is egyre erősödő környezetvédelmi program kiemelten kezeli a térség természeti kincseinek védelmét, a termálvizek felhasználásától a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítéséig. A Balaton körüli hálózat szinte teljes egészében elkészült, s már keresik a forrásokat a Zalakaros térségében lévő települések csatornahálózatának kiépítéséhez. A Kis-balatoni víztározó II. ütemének kiépítéséhez már rendelkezésre áll 390 millió forint. Mint elhangzott, a természeti értékekre épülő, a hatalomvágyó politika fenyegetettsége nélküli jövőt kívánják biztosítani ebben a térségben is. Cél a munkahelyteremtés, a sikeres gazdaság kiépítése, az agrár-környezetvédelmi program megvalósítása, amelyre 44 milliárd forintot kíván fordítani a kormány.