2005.10.20.

2006. november 24. (péntek)

Összefogás eredményeként
Új temetői körjárat indul

Keszthelyen az Új Köztemető autóbusszal való könnyebb megközelítését már évekkel ezelőtt sok helybéli lakos kezdeményezte.

Összefogás eredményeként
Új temetői körjárat indul

Keszthelyen az Új Köztemető autóbusszal való könnyebb megközelítését már évekkel ezelőtt sok helybéli lakos kezdeményezte. Bár az önkormányzati törvény rendelkezései értelmében ez nem számít kötelezően ellátandó feladatok közé, de a város vezetői úgy határoztak: jelentős anyagi áldozatvállalásával építik ki a 71-es számú főút melletti autóbusz öblöt, hogy oda már a Mindenszentek ünnepére, akár busszal is kijuthassanak a halottaik emlékét ápolni kívánók.

Az önkormányzat idei útfelújításában már szerepeltették a buszöböl kialakításának bruttó négymillió forintos költségét, megtörtént a munka terveztetése, engedélyeztetése, a kivitelezésre jelentkezők megversenyeztetése. A Tónus építész és mérnöki Kft. tervei alapján a kivitelezés nyerteseként a Fitotron System Kft.-t hirrdették ki. Vállalásuk értelmében október hónap végére mindenképp megtörténik a műszaki átadás és nem lesz akadálya az ideiglenes forgalomba helyezési eljárásnak sem. A betonelemes burkolatú megállóhely egyenlőre nem kap fedett várót, de a főbejárati kapukhoz vezető járdákat mindenképp kiépítik és a füvesítéssel egypekötött tereprendezés is hamarosan elkészül. Mivel a rendőrkapitányság és a megyei közlekedési felügyelet is áldását adta a szabványos méretekkel megtervezett létesítmény építésére, és a helyi önkormányzat is partnerre talált a Zala Volán vezetésében, ezért hamarosan kisérleti menetrend alapján elindítják a sokak által régóta áhított járatot. Munkanapokon napi négy alkalommal (10.00, 11.30, 15.00, 16.30) kel útra a körjárat a buszállomásról a Csók István u., Fő tér, Bercsényi u., Bástya u., Hévízi u. és a Zöldért megálló érintésével a temetőig. Majd onnan visszafelé (10.15, 11.45, 15.15, 16.45-kor) már a Georgikon úton közlekedik a járat, érintve az Egry utcai, a Rendőrség melletti, a Sörház utcai és Csók István utcai megállót, mielőtt ismét a pályaudvarra ér. Az utazóközönség helyi díjszabás szerint veheti igénybe a rövidesen induló 4-es járatot.