2005.10.26.

2006. november 24. (péntek)

Az Asbóth iskola részeként
Faipari tanműhelyt avattak

Keszthelyen a Balaton-parti Csárda utcában, a városi napközis tábor előtt, október derekán Mohácsi József polgármester avatta fel az Asbóth Sándor Térségi Középiskola frissen elkészült faipari alapképző tanműhelyét.

Az Asbóth iskola részeként
Faipari tanműhelyt avattak

Keszthelyen a Balaton-parti Csárda utcában, a városi napközis tábor előtt, október derekán Mohácsi József polgármester avatta fel az Asbóth Sándor Térségi Középiskola frissen elkészült faipari alapképző tanműhelyét. Az oktatási intézményt anyagilag is támogató, helyi gazdálkodó szervezetek meghívott képviselőinek jelenlétében tartott avatóünnepségen az asztalos tanulók némi ízelítőt is adtak szakmájukból.

Mint Szemes Péter igazgató szájából elhangzott: a 2004-ben befolyt 11,5 milliós szakképzési támogatás több mint felét, hat milliót fordítottak a több helyiségből álló, gépekkel és berendezésekkel kitűnően felszerelt műhely kialakítására, melynek használaton kívüli ingatlanát még ősszel bocsátotta az iskola rendelkezésére a város önkormányzata. Az öltözőkkel és tantermekkel kiegészített épületrészekben már szeptembertől elindult az elméleti és gyakorlati oktatás. Egy éven belül a festő és kőműves szakma képviselői is ide költözhetnek, mivel kész vannak a bővítési tervek a gyakorlati oktatóhely minimum ötmilliót felemésztő fejlesztésére. Az ünnepségen mondott pohárköszöntőjében Manninger Jenő a térség országgyűlési képviselője köszönetet mondott a helyi ipartestületnek és a környék vállalkozó szervezeteinek a nyújtott támogatásokét, melynek révén átadhatták a kompakt alapú oktatás újdonsült képzési bázisát.