2005.10.22.

2006. november 24. (péntek)

Karatebajnokság Keszthelyen
Vér folyt, de csak a véradáson

Magyarország egyik legprofibb karate klubja, a Keszthelyi Shotokan Sportegyesület nyert jogot arra, hogy október derekán a Csokonai ÁMK tornacsarnokában megrendezze az A.J.K.A. országos karate bajnokságát.

Karatebajnokság Keszthelyen
Vér folyt, de csak a véradáson

Magyarország egyik legprofibb karate klubja, a Keszthelyi Shotokan Sportegyesület nyert jogot arra, hogy október derekán a Csokonai ÁMK tornacsarnokában megrendezze az A.J.K.A. országos karate bajnokságát. Az egészségesebb életmód népszerűsítése mellett a rendezvény szervezői az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen elkötelezetten kiálltak a véradás ügye mellett, ezért több órán keresztül várták a segíteni akaró sportbarátokat.

A kiemelt támogatók által szponzorált eseményt beharangozó sajtótájékoztatóján Csótár András a helyi shotokan egyesület elnöke bejelentette: Keszthelynek a rendezvénysorozat nyolc éves történetében idén először sikerült rendezési jogot nyerni, ami egyértelmű összefüggésben van az itteni karatésok által nyújtott kiemelkedő teljesítményekkel. A száznál is több egyesületi tagból majdnem negyedszázan viselhetnek fekete övet. Heten hivatalos oktatói képesítést szereztek és a technikai vezető Csősz Tóth Norbert hazánkban elsőként tudta letenni a 6. dan vizsgát. (A világszövetségben rajta kívül is mindössze négyen birtokolják e címet.)

A hivatalos megnyitón Sensei Sáfár László a világszövetség technikai vezetője és Mohácsi József Keszthely polgármestere szólt a résztvevőkhöz. Sáfár László rendkívül elismerő hangon beszélt Keszthely város sport szeretetéről, és a fő támogatónak, a helyi önkormányzat vezetőjének a világon 50 ezer tagot számláló irányító testület nevében emléklapot adott át. Mohácsi Józsefen kívül hazánkban eddig mindössze egy ember vehetett át ilyen elismerést, melyre Regan amerikai elnök is büszkeséggel tekintett. A sportos életvitelt népszerűsítő bajnokság délelőtti selejtezőin közel 300 válogatott karatéka négy küzdőtéren formagyakorlatokban és kötött küzdelmi versenyszámokban mérte össze tudását. A délután zajlott döntők, felnőtt versenyek befejeztével a díszvendégek közreműködésével adták át a legjobbaknak járó díjakat.