2005.11.05.

2006. november 24. (péntek)

Alakulóban a turnovi kapcsolat
Tárlat itt és ott

A keszthelyi önkormányzat közvetítésével létesült kapcsolat a Balatoni Múzeum és a turnovi „Cesh Paradicsom Körzeti Múzeum” között.

Alakulóban a turnovi kapcsolat
Tárlat itt és ott

A keszthelyi önkormányzat közvetítésével létesült kapcsolat a Balatoni Múzeum és a turnovi „Cesh Paradicsom Körzeti Múzeum” között. A Balatonpart fővárosát bemutató „Keszthely tegnapelőtt, tegnap és ma” című kiállítás megrendezésére a két intézmény között együttműködést szentesítettek. November elején Havasi Bálint igazgató és az önkormányzat képviseletében dr. Müller Róbert utazott a Keszthelyt reprezentáló tárlat anyagával a féldrágakő-lelőhelyeiről és csiszolóműhelyeiről híres városba.

Miroslav Cogan művészettörténész és Michal Babik történész közreműködésével a keszthelyi muzeológus szakemberek installálták a kiállítás anyagát, majd az intézmény régészével és mineralógusával találkoztak. A tárlat nyitóünnepségén a turnovi városvezetők reményüket fejezték ki, hogy a két vendéglátóipari szakiskola is együttműködést tud kialakítani. A”mini-delegáció” képviselőit fogadta Hana Maierova Turnov alpolgármester asszonya, akivel megbeszélést folytattak a két partnertelepülés kapcsolatainak elmélyítéséről. A keszthelyiek egyúttal meghívták a vendéglátókat az itteni városnapi-, valamint a Helikoni Ünnepségekre. Megállapodtak arról is, hogy jövő ősszel a Balatoni Múzeum fogad egy kiállítást, amely fotókon mutatja be Turnovot és környékét, továbbá a cseh gyűjtemény egy válogatott anyagát. A Kultúra Magyar Városának képviselőit szívélyes vendéglátás keretében a környék látnivalóival és nevezetességeivel is megismertették.