2005.11.09.

2006. november 24. (péntek)

Jöhet a havazás
Készenlétben a hókotrók

Befejezte a felkészülést a télre a keszthelyi Városüzemeltető Kft. A társaság gépei és a kézi munkaerő is készen áll munkára- hangzott el a társaság Csapás úti telepén tartott gépszemlén.

Jöhet a havazás
Készenlétben a hókotrók

Befejezte a felkészülést a télre a keszthelyi Városüzemeltető Kft. A társaság gépei és a kézi munkaerő is készen áll munkára- hangzott el a társaság Csapás úti telepén tartott gépszemlén.

A szemlebizottság tagjai alaposan szemügyre vettek mindent, ellenőrizték, hogy a gépek megfelelő módon fel lettek-e készítve arra, hogy szükség esetén elláthassák a téli időjárásból adódó feladatokat. Tóth Zoltán főmérnök a szemle után elmondta, a karbantartási munkákat már hetekkel korábban megkezdték, november közepére pedig a sószóró ládák is a helyükre kerülnek. A nagy teherbírású járművekkel egy átlagos tél kihívásainak meg tudnak felelni, rendkívüli időjárás esetén pedig lehetőségük van külső segítség igénybevételére is. Mostantól a gépkezelők, és a kézi munkaerő egyaránt rendelkezésre áll, így ha leesik az első hó rövid időn belül hozzá foghatnak az eltakarításához, amennyiben az indokolt. Összesen mintegy 40-50 fő lesz készenléti állományban az idei télen. Az egyes készültségi fokozatokat a meteorológiai előrejelzés alapján, előzetes egyeztetés után rendelheti el az ügyeletes. Végh Szilárd, a Városüzemeltető Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: bár lehetőségeikhez mérten a legnagyobb alapossággal felkészültek a zord időjárásra, irreális dolgokat nem tudnak teljesíteni, nem tudnak mindenütt ott lenni, ahol szükséges volna rájuk, ezért a lakók megértését és türelmét kérik. Annyi autójuk ugyanis nincs, hogy egyszerre minden utcában elindulhasson a hó eltakarítása. Figyelmeztetett arra is, hogy a lakóingatlanok előtti járdaszakasz takarítása, síkosság mentesítése a tulajdonos feladata: ezt azonnal, de legkésőbb reggel 7 óráig köteles elvégezni. Ennek betartása az önkormányzati rendelet értelmében mindenkire nézve kötelező, szükség esetén felelősségre vonható, akár büntethető is, ha valaki ezt elmulasztja. A VÜZ illetékesei elmondták azt is, hogy a Tapolcai úton, az ingatlan beépítések miatt feleslegessé vált hófogókat a kertvárosi útszakasz mellé helyezik ki, így próbálják megelőzni a tavalyihoz hasonló hóakadályok kialakulását ezen forgalmas közlekedési útvonalon