2005.11.04.

2006. november 24. (péntek)

Dadusok vizsgáztak
Továbbképzés és tanfolyam

A közétkeztetésben tevékenykedő dolgozóknak öt évenként kötelező letenni a közegészségügyi, élelmiszerhigiéniai, minőségbiztosítási, környezetvédelmi, úgynevezett minimum vizsgát.

Dadusok vizsgáztak
Továbbképzés és tanfolyam

A közétkeztetésben tevékenykedő dolgozóknak öt évenként kötelező letenni a közegészségügyi, élelmiszerhigiéniai, minőségbiztosítási, környezetvédelmi, úgynevezett minimum vizsgát. Az egészségügyi minisztérium rendeletéhez igazodva november elején tette le sikeres vizsgáját az a Keszthely óvodáiban dolgozó negyven dajka és konyhai kisegítő, akik egy tanfolyam elvégzése után örülhettek a megszerzett, s újabb öt évig érvényes bizonyítványuknak.

Mint azt Dorgai Lászlóné a Keszthelyi Sopron utcai óvóda vezetője elárulta, örömmel vállalták föl, hogy koordinálják és lebonyolítják a tanfolyam és vizsga megszervezését, már csak azért is, hogy a dadusoknak ne kelljen a megyeszékhelyre utazniuk. A METESZ Oktatási Központ Zalaegerszegi Intézete által szervezett továbbképzést azért is érdemes volt megtartani, mert így az egymástól jobbára elszigetelten élő óvodai alkalmazottak részt tudtak venni egy közösségformáló programon is, megismerve egymást, kicserélve a tapasztalatokat.