2005.11.16.

2006. november 24. (péntek)

Vas, gyémánt és arany oklevelek
Pedagógusok köszöntése

Több évtizednyi munka elismeréseként vas, gyémánt és arany oklevéllel jutalmazták a keszthelyi városháza dísztermében november közepén azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik éppen félszáz éve; hatvan, vagy hatvanöt esztendővel ezelőtt szerezték meg tanítói, illetve tanári diplomájukat.

Vas, gyémánt és arany oklevelek
Pedagógusok köszöntése

Több évtizednyi munka elismeréseként vas, gyémánt és arany oklevéllel jutalmazták a keszthelyi városháza dísztermében november közepén azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik éppen félszáz éve; hatvan, vagy hatvanöt esztendővel ezelőtt szerezték meg tanítói, illetve tanári diplomájukat. Egészségi okokból sajnos nem mindegyik nevelő tudta elfogadni az ünnepségre a meghívást, melyet a Csány-Szendrey Belvárosi Iskola diákjai kis műsorral tettek emlékezetessé.

Az elismerésben részesített oktatók érdemeit röviden méltatta Mohácsi József polgármester, Milus Lajos az önkormányzat művelődési osztályának vezetője, valamint Csótár András az oktatási és művelődési bizottság elnöke is. A szívélyes hangulatú ünnepi rendezvényen Pém Árpád testnevelő tanár, Lakos Zoltán tanító, és Kraxerné Valló Ágnes matematika tanár arany oklevelet kapott. A sok-sok éven át lelkiismeretesen dolgozó kitüntetettek nevében Varga Jolán vasdiplomás tanítónő köszönte meg a sok dícséretet. A megbecsült pedagógus jelezte: a jutalmazottak mindegyike aktív kapcsolatokat ápol korábbi tanítványaival, így szinte nap, mint nap sikerül személyesen is lemérniük emberi, pedagógiai elismertségüket. Lakcímére postázva csak később vehette át gyémánt díszoklevelét Záborszky Sándor tanító, vas oklevelét Galánthai Fekete Zoltánné tanító, és arany oklevelét Nagy Lászlóné tanító. Az ötven éves tevékenység jutalmául kijáró arany elismerést az anyaintézménytől vette át Pápán Bajner Dezsőné tanítónő, Budapesten Lőrincz Lajos tanár, valamint Szabó József tanár. A közelmúltban elhunyt Gömbös Árpád csánys pedagógus posztumusz kapta meg arany kitüntetését.