2005.11.22.

2006. november 24. (péntek)

Dán-magyar kerekasztal
Közös kapcsolatépítés

A dán-magyar intézményi és kereskedelmi partnerkapcsolatok kiépítésének szándékával közös kerekasztal beszélgetést szervezett november 22-én a keszthelyi városháza dísztermében a Dán Királyi Nagykövetség, a Keszthely-Hévízi Kistérségi Többcélú Társulás valamint az Europe Direct Balaton Régió Európai Információs Pont.

Dán-magyar kerekasztal
Közös kapcsolatépítés

A dán-magyar intézményi és kereskedelmi partnerkapcsolatok kiépítésének szándékával közös kerekasztal beszélgetést szervezett november 22-én a keszthelyi városháza dísztermében a Dán Királyi Nagykövetség, a Keszthely-Hévízi Kistérségi Többcélú Társulás valamint az Europe Direct Balaton Régió Európai Információs Pont. A gazdasági együttműködés jövőbeni lehetőségeiről szóló tárgyalássorozatra meghívást kaptak a térség polgármesterei, a civil szféra képviselői valamint a kistérség területfejlesztéssel foglalkozó szakemberei is.

A dán és magyar vállalatok, cégek közötti együttműködési lehetőségek feltérképezésének szándékával, illetve a fejlesztésekben való közös részvétel előmozdítása céljával immár másodízben életre hívott fórum vendégeit a házigazda Mohácsi József polgármester üdvözölte, azt kiemelve a dán egészségügyi nap méltó folytatása a partneri konzultáció. Mint mondta: régiónk rendkívül gazdag turisztikai befektetési lehetőségekkel kecsegtet. Jónap Gábor a nagykövetség kereskedelmi főtanácsadója három évtizedes tapasztalatait összefoglalva kiemelte: az elmúlt években megélénkült gazdasági, kulturális kapcsolatok révén ma már nem csak a dán sajt és Andersen neve cseng ismerősen egy magyar embereknek. Mint elhangzott: az „EU-familia” két tagállamának baráti viszonyát, könnyebb kapcsolattartását erősítheti a sármelléki repülőtér fejlesztése. A helyi vállalkozások helyzetének megismerésén túl szó esett a fejlesztésekbe való bekapcsolódási lehetőségekről.