2005.11.25.

2006. november 24. (péntek)

Új rendőrautók
Szolgálatba álltak

A tervek szerint három év alatt háromezer új autót kap a rendőrség, ezret az év végéig átadnak a kapitányságoknak.

Új rendőrautók
Szolgálatba álltak

A tervek szerint három év alatt háromezer új autót kap a rendőrség, ezret az év végéig átadnak a kapitányságoknak. 25 autót újraélesztő berendezéssel is felszereltek, ezek az autópálya rendőrség munkáját segítik. A beruházás keretében az elmúlt héten tizenhárom új járőrautóval gazdagodott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság járműparkja, ebből három Keszthelyre került.

A tizenhárom új zalai rendőrautó abból a négyszázból került a megyébe, amelyeket a belügyminiszter, Lamperth Mónika adott át a rendőrségnek a múlt héten Budapesten. A járműveket a rendőrség igényeinek megfelelően átalakították: megerősített futóművet, illetve motorvédő lemezt kaptak. Ezerhatszáz köbcentis motorjuk 102 lóerős teljesítményre képes. Mindegyik autót blokkolásgátlóval szerelték föl, az utastérben légzsák, légkondicionáló, központi zár és elektromos ablakemelők szolgálják a rendőrök biztonságát és kényelmét. A járműveken a hagyományos kék-fehér mellett a sárga és piros színek is megjelentek, így már messziről jól felismerhetők. A megkülönböztető jelzés a korábbi kék helyett piros-kéken villog.
Üröm az örömben, hogy a zalai rendőrautók nagy része megérett a cserére, a valamivel több, mint egy tucat új jármű így csak részben enyhíti a gondokat a további fejlesztésekig. Az autók bérleti ideje három év, vagy kilencvenezer kilométer után jár le. A gépkocsikat a közbiztonsági és a közlekedésrendészeti járőrök a hét végén már használatba is vették.