42 darab egységes arculatú buszmegálló épült Keszthelye

2021. szeptember 27. (hétfő)

Befejeződött a buszmegállók megújítása Keszthelyen. 42 új váró épült a városban. Az önkormányzatnak az egységes városkép kialakítása mellett az is célja volt, hogy az utazók kényelmét szolgálják: 11 olyan helyszínen létesítettek fedett várót, ahol korábban nem volt ilyen. A beruházást olyan konstrukcióban végezték el, aminek köszönhetően nem kellett anyagi forrást biztosítani a városnak.

A beruházás második, egyben befejező ütemében 14 buszmegállót korszerűsítettek Keszthelyen. Az építményeket biztonsági üveggel és UV szűrős tetővel szerelte fel a kivitelező. Idén tavasszal már 28 helyszínen építettek korszerű, egységes arculatú buszvárót.

Nagy Bálint polgármester: „Nagyon fontos megemlíteni azt, hogy a városnak mindez nem került egyetlen egy forintjába sem, hiszen egy olyan megállapodást tudtunk a kivitelezővel kötni, ami eredményeként a reklámfelületet ő tudja hasznosítani, viszont a városnak meg nem kerül pénzébe ennek a teljes buszváró-rendszernek a megújítása.”

A városvezetés célja az volt, hogy az utazók kényelmét is szolgálja a fejlesztés. Ahol korábban nem volt és lehetőség adódott rá, ott fedett várót építtettek. Ahol a körülmények engedték, ott pedig oldalfalas építményeket kért az önkormányzat a kivitelezőtől.

„Azt tűztük ki, hogy a kertvárosi városrészben, ahol ez a terméskő és fa összeállításban elkészült buszmegállók ezek természetesen megmaradnak, de a város egyéb területein, ahol különböző színű, különböző kialakítású buszmegállók voltak korábban, ezeket egységesítsük” – tette hozzá Keszthely polgármestere.

A beruházás keretében összesen 42 új buszmegálló épült Keszthelyen. A kivitelező nem csak a várókban helyezhet el hirdetést, városszerte létesítettek City Light reklámtáblákat, melyeket az önkormányzat is használhat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8443-42-darab-egyseges-arculatu-buszmegallo-epult-keszthelyen