2007.06.28.

2008. március 21. (péntek)

Képviselő-testületi ülés

2007. június 28-án tartotta soros ülését Keszthely Város Önkormányzatának képviselő-testülete.

Képviselő-testületi ülés

2007. június 28-án tartotta soros ülését Keszthely Város Önkormányzatának képviselő-testülete.

Napirend előtt a polgármester oklevelet adott át a Pelso Sportegyesület négy kiváló sportolójának és Bertalan Ákos mesteredzőnek, gratulálva ezzel az olaszországi Perugiában rendezett Kung-Fu világbajnokságon elért kiemelkedő eredményeikhez. Az egyesület négy versenyzője (Szakál Diána, Liszli Evelin, Lenner Tamás és Kertész Dominik) összesen hét aranyérmet, egy bronz- és egy ezüstérmet szereztek a világbajnokságon.

A képviselő-testület és a vendégek egyperces néma csenddel emlékeztek meg Keszthely város nemrégiben elhunyt díszpolgáráról, a Városi Kórház egykori főorvosáról. A képviselők döntése értelmében dr. Réthelyi Jenőt az önkormányzat saját halottjának tekinti és temetésének költségeit átvállalja.

Elfogadta a testület a Polgármesteri Hivatal struktúrájának racionalizálásával kapcsolatos előterjesztést, mely a hivatal hatékonyságának növelését hivatott szolgálni. Ennek egyik pontja, hogy a polgármester munkájának közvetlen segítésére 2007. június 29-ei hatállyal 4 fős Polgármesteri Kabinet jön létre. A kabinet egy tagja pályázati referensi minőségben legfőbb feladatként a pályázatfigyeléssel és pályázatkészítéssel foglalkozik. A Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztály önálló szervezeti egysége megszűnik, az oktatási-művelődési referens valamint az ifjúsági és sportreferens munkakörök a Titkárság szervezeti egységéhez tartoznak majd. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a feladatok racionálisabb, a gazdaságossági szempontokra jobban figyelemmel levő ellátása érdekében 11 álláshely megszűntetésével járó létszámcsökkentést hajt végre. Ennek következményeként a Polgármesteri Hivatal 101 fős létszámkerete 90 főre csökken.

A képviselők elfogadták a 2007. évi költségvetési rendelet módosítását és elfogadták a testüelt második félévi munkatervét, valamint döntöttek az önkormányzati fenntartású oktatási intézmények elnevezéséről.

Zárt ülésen tárgyalta a testület a VSZK és a Festetics György Zeneiskola igazgatói beosztására benyújtott pályázatokat: előbbi estében a pályázatot eredménytelennek minősítették és új pályázat kiírásáról határoztak. A Zeneiskola igazgatóját a képviselő-testület megerősítette tisztségében.

Döntés született kerékpárút fejlesztéséről a kertvárosi szakaszon, melyre az önkormányzat ősszel pályázatot nyújt be, továbbá napközis és kollégiumi csoportok számáról a következő tanévben. A testület beszámolót hallgatott meg a Keszthely-Hévízi Kistérségi Többcélú Társulás 2007. első félévi tevékenységéről.