Márciusi képviselő-testületi ülés

1999. november 30. (kedd)

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete márciusi soros ülésén napirend előtt átadta a város legjobb sportolói és sportszakemberei elismerésére alapított kitüntetéseket.

Márciusi képviselő-testületi ülés

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete márciusi soros ülésén napirend előtt átadta a város legjobb sportolói és sportszakemberei elismerésére alapított kitüntetéseket. A 2007. legjobb női sportolója címet Keczeli Bianka, a legjobb férfi sportoló címet Belák András kapta, mindketten a BEFAG Erdész Lövészklub versenyzői. A legjobb ifjúsági sportoló kitüntetéseket Babocsay Sára atlétának, a Keszthely Városi Diáksport Egyesület tagjának és Lenner Tamásnak, a Pelso Kung Fu Sportegyesület versenyzőjének ítélte a testület. 2007. legjobb edzője Keczeli Zoltán, a BEFAG Erdész Lövészklub vezetőedzője, a legjobb utánpótlás edző címet pedig Csikós József, a Keszthely Városi Diáksport Egyesület edzője kapta. A „Jó tanuló, jó sportoló” díjat Berke Adrienn Tihana, a Vajda János Gimnázium tanulója kapta. A „Keszthely Város Sportjáért” kitüntető címet idén Dr Iglódi Endrének adományozta a testület.

Több rendelet módosítása mellett a képviselők tárgyalták a közterület-használat szabályozásáról szóló rendeletet is. A rendeletmódosítás előterjesztése előtt több alkalommal folytattak megbeszélést a képviselők és a polgármesteri hivatal illetékesei az érintett kereskedőkkel, és ezen egyeztetések eredményeként született meg az ülésen elfogadott kompromisszumos megoldás. Nem csökkent a közterületen elhelyezhető áru maximális mennyisége, azt továbbra is 4 m2-ben állapítja meg a rendelet, de a díjak progresszív emelésével ösztönözni próbálják a sétálóutcai kereskedőket a minél kisebb mértékű utcai árubemutatásra. A rendelet a havi díjból 40% kedvezményt biztosít, ha a kereskedő az adott hónapban 21 óráig nyitva tart – az üzletek hosszabb nyitva tartásával elérhető lenne, hogy a belváros az esti órákban is kedvelt helyszíne legyen a turistáknak. A kültéri állványokat az eddigitől eltérően a homlokzat mellett kell elhelyezniük az üzleteknek, az árut védő napernyőnek pedig egységes, falra szerelhető kivitelben kell készülnie.

Döntött a testület az általános iskolai első osztályosok beiskolázásáról és az indítandó osztálycsoportok számáról a 2008/2009-es tanévben. A tanköteles korú gyermekek várható száma és a szülők körében végzett iskolaválasztási preferenciák szerint öt osztálycsoport indul az idén kezdődő tanévben Keszthelyen: Az Egry József Általános Iskolában kettő, a Csány-Szendrey ÁMK székhelyintézményében kettő, tagiskolájában pedig egy osztály indítását tervezi a város.

Elfogadták a képviselők a Keszthelyi Rendőrkapitányság beszámolóját a város közbiztonsági helyzetének 2007. évi alakulásáról, valamint több gazdasági társaság (a Keszthelyi Televízió Kft, a KETÉH Hulladékkezelő Kft, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Non-profit Kft és a Keszthelyi Városüzemeltető Kft. 2008. évi üzleti tervét.

Tárgyalt a testület egy városi energiaszolgáltató központ létrehozásáról és felkérte a Városüzemeltető Kft. ügyvezetőjét, hogy a megtakarítási lehetőségek figyelembevételével dolgozza ki a terveit egy esetlegesen megvalósítandó energiaközpontnak és azt terjessze májusban a képviselő-testület elé. Elviekben egyetértettek a képviselők azzal, hogy az egészségügyi szakellátási feladatok hatékonyabb és gazdaságosabb ellátása érdekében a Városi Kórház működési formájának átalakítása szükséges lehet. Határozatot hoztak arról, hogy készüljön részletes hatástanulmány az esetleges átalakulás következményeiről.