„Virágos Balatonért” díjak

2008. november 17. (hétfő)

Keszthely idén is tarolt a Virágos Balatonért környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségén. A hétfőn Balatonfüreden megrendezett eredményhirdetésen a keszthelyi Városi Strand a verseny különdíját kapta strand kategóriában.

Keszthely idén is tarolt a Virágos Balatonért környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségén. A hétfőn Balatonfüreden megrendezett eredményhirdetésen a keszthelyi Városi Strand a verseny különdíját kapta strand kategóriában. A keszthelyi szálláshelyek is jól szerepeltek: a Steinhaus Panzió, a Hotel Ovit és az Admirál Panzió vehetett át jutalmat az ünnepségen.

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Projekt Irodája díszoklevéllel fejezte ki köszönetét a keszthelyi Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Kft-nek azért a munkáért, mellyel a közös marketingakciókban hozzájárult a régió méltó megjelenéséhez és képviseletéhez, a vendégforgalom növeléséhez, valamint a Balatonról kialakult pozitív kép további emeléséhez.

A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság, a Balaton Fejlesztési Tanács és a Balatoni Szövetség idén ötödik alkalommal hirdette meg a „Virágos Balatonért” környezetszépítő versenyt. A verseny célja a Balaton Régió környezetszépítésének fokozottabb ösztönzése, ennek keretében a turisztikai szolgáltatások virágosításának, magas színvonalú esztétikai megjelenésének támogatása. 2008-ban kereskedelmi szálláshely, magánszálláshely, közforgalmú és vitorláskikötő, valamint közforgalmú strand kategóriákra fogadtak el jelentkezéseket a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet településeiről. Az eredményhirdetés a Magyar Turizmus Zrt. balatoni szezonzáró konferenciájának része volt.