Fásítások Keszthelyen

2008. november 17. (hétfő)

Múlt héttől harminc díszkörtefa ékesíti a keszthelyi Bem utcát. Idén nyár elején megújult az úttest és a járda, a beruházás befejezéseként pedig a napokban új fasort kapott az utca.

Múlt héttől harminc díszkörtefa ékesíti a keszthelyi Bem utcát. Idén nyár elején megújult az úttest és a járda, a beruházás befejezéseként pedig a napokban új fasort kapott az utca. A nyáron fényes zöld, keménylombú, ősszel színes levelű, dekoratív fák ültetése az eredeti költségvetésbe nem fért volna bele. A többletköltségekre a Bem utca vállalkozói ajánlottak fel támogatást, a kiadások nagyobb részét pedig az önkormányzat Városfejlesztési Bizottsága vállalta fel. A faültetéssel befejeződtek a Bem utca felújításának munkálatai.

Az elmúlt hetekben a védett keszthelyi gesztenyefasorok üres helyeinek pótlására is sor került a Festetics úton, a Bercsényi és a Béri Balogh Ádám utcában. A munkálatok során több mint harminc új, rózsaszín virágú vadgesztenyefát telepítettek a Keszthelyi Városüzemeltető Kft. munkatársai. Az alkalmi pótlások mellett minden évben fontos feladat az aknázómoly elleni védekezés, mellyel biztosítható az idős fasorok életének meghosszabbítása.

Az idei zöldterületi munkálatok tovább folytatódnak. A héten a Széchenyi utcai fák cseréjére kerül sor: az elöregedett gömbakácok helyére új, gyertyánfákból álló fasor kerül. A beruházás három civil szervezet – a Forrásvíz Természetbarát Egyesület, a Keszthelyi Nemzeti Kör és a Keszthely Kertvárosáért Egyesület – partnerségével valósul meg, akik pályázaton nyertek pénzt a fasor megújítására. A munkálatok során november 19-én, szerdán átmeneti forgalom- és parkolási korlátozásra, szombaton délután egy órától pedig átmeneti útszakasz-lezárásra kell számítani a Széchenyi utcán.