Adventi előkészületek Keszthelyen

2008. november 4. (kedd)

Idén is ünnepi díszbe öltözik a belváros az adventi időszakra: ünnepi hangulatot biztosító karácsonyi vásár, esténként pedig díszkivilágítás fogadja majd az erre járókat.

Idén is ünnepi díszbe öltözik a belváros az adventi időszakra: ünnepi hangulatot biztosító karácsonyi vásár, esténként pedig díszkivilágítás fogadja majd az erre járókat.

Az adventi karácsonyi vásár helyszíne a tervek szerint a sétálóutca és a Fő tér lesz. Az önkormányzat kedvező ajánlattal kereste meg a sétálóutcán üzemelő kereskedelmi üzleteket és vendéglátóegységeket: ingyenes lehetőséget biztosít számukra, hogy az ünnepi hangulathoz illő standokon kitelepüljenek áruikkal a sétálóutcára. A kereskedők kettő (további kettőt térítés ellenében), a vendéglátók öt négyzetméternyi területet használhatnak ingyenesen a sétálóutcán. A térítésmentes területhasználat feltétele, hogy a standokat az adventi hangulatnak megfelelő díszítéssel lássák el, illetve a vendéglátóhelyek esetében további követelmény, hogy a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő ételt-italt (például forralt bort, teát, sült gesztenyét, stb.) kínáljanak a vendégeknek. A Fő tér gimnázium előtti területén a pavilonnal rendelkező vállalkozóknak biztosít lehetőséget a városvezetés, ide kimondottan karácsonyi termékeket kínálókat várnak – a területhasználatért itt sem kell bérleti díjat fizetni. Az eddigi szokásoktól eltérően a Balaton-partra is szeretne ünnepváró hangulatot varázsolni az önkormányzat: a móló előtti területen felállított, szintén ingyenesen igénybe vehető pavilonokba is karácsonyi termékeket, illetve ételt-italt kínáló vállalkozók jelentkezését várják. Az ízléses, karácsonyi díszítés minden esetben elvárás.

A Goldmark Károly Művelődési Központ idén is számos érdekes programmal kedveskedik azoknak, akik szeretnének bekapcsolódni a közös ünnepvárásba. A rendezvénysorozat számos eseménye az adventi vasárnapok köré szerveződik: a már megszokott közös gyertyagyújtás a hatalmas városi koszorún elmaradhatatlan része az adventi programoknak, és ez alkalomból neves egyházi és világi személyek osztják meg ünnepi gondolataikat az érdeklődő közönséggel. Idén is lesz jótékonysági vásár, készül városi betlehem és számos kulturális program, koncert várja az érdeklődőket az adventi időszakban.