Pedagógusi jutalmak

2008. október 9. (csütörtök)

Összesen mintegy 15,6 millió forintot nyertek a Keszthely Város Önkormányzata által fenntartott oktatási intézmények az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázatán – az összeget pedagógusaik pluszteljesítményének elismerésére fordíthatják.

Összesen mintegy 15,6 millió forintot nyertek a Keszthely Város Önkormányzata által fenntartott oktatási intézmények az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázatán – az összeget pedagógusaik pluszteljesítményének elismerésére fordíthatják. Az oktatási tárca már második esztendeje hirdeti meg a pedagógus motivációs pályázatot. Míg az elmúlt évben csak a Csány-Szendrey ÁMK pedagógusai pályáztak sikerrel, az idei évben már mind a négy önkormányzati fenntartású oktatási intézmény: a keszthelyi VSZK, az Egry József Általános Iskola, a Csány-Szendrey ÁMK és a Sopron Utcai Napközi Otthonos Székhelyóvoda is.

Keszthely város vezetése különös gondot fordít a pedagógusmunka elismerésére; a korábbi években kétmillió, míg 2008-ban hárommillió forinttal járult hozzá a többletteljesítők elismeréséhez. Az oktatási intézményekben a munkát az intézményi minőségirányítási program alapján végzik, amely Keszthely Város Önkormányzata minőségirányítási programjára épül. Az intézmények rendre elvégzik a minőségi munkához kapcsolódó partnerelégedettségi méréseket, és évente beszámolnak az elvégzett feladatokról. Ezen munkának szerves része a pedagógusok többlettevékenységének mérése és értékelése, melynek lelkiismeretes elvégzését a pályázati siker is igazolja.