Kidolgozott ajánlatokkal várja a befektetőket Keszthely

2008. szeptember 22. (hétfő)

Keszthely Gyenesdiással közös standon képviseltette magát a szeptember 17-19. között Budapesten megrendezett Property Forum elnevezésű, a közép- és kelet-európai régió beruházási lehetőségeire fókuszáló nemzetközi konferencián és befektetési projektkiállításon.

A keszthelyi lehetséges befektetési célpontokat, különféle nagyszabású projektek megvalósítását lehetővé tevő területeket rendszerbe szedve összeállított és kiadott a város egy exkluzív befektetési portfóliót. A kiadvány a lehetőségek részletes bemutatásán, az ilyen célokra alkalmas önkormányzati ingatlanok paramétereinek ismertetésén túl a hasznosítás lehetséges módjára is több alternatívát kínál.

A város és közvetlen környéke ideális környezetet kínál a különböző profilú befektetésekhez, legyen szó akár egy ipari parkról a város külsőbb területein, akár egy Balaton-parti szálloda-beruházásról. Ahhoz, hogy a város az idegenforgalom területén maximálisan ki tudja használni a kínálkozó lehetőségeit elengedhetetlen, hogy rendelkezzen megfelelő számú, közte magasabb kategóriás, négy- és ötcsillagos szálláshelyekkel. Keszthely konferenciaközpontja előtt is jóval nagyobb távlatok nyílnának többnapos, nagy létszámú konferenciák helyszíneként, ha a városban biztosítani lehetne a résztvevők megfelelő színvonalú elszállásolását. Azonban korántsem csak a turisztikai jellegű beruházásokra alkalmas területekkel rendelkezik a város: földrajzi fekvése, befektetéseket elősegítő gazdasági és közlekedési infrastruktúrája, idegenforgalmi és kulturális központi szerepe mind hozzájárulnak, hogy ideális helyszíne legyen más irányultságú vállalkozásoknak is.

Egy-egy új beruházás a térség munkaerő-piaci helyzetére is kedvező hatással van, ezért is tartja fontosnak a városvezetés, hogy minél több fórumon ismertessék meg a keszthelyi fejlesztési lehetőségeket a lehetséges befektetőcsoportokkal. A konferenciát követően egy kisebb, jobbára külföldi vállalkozókból és politikusokból álló csoport számára tanulmányutat szervezett az önkormányzat. A látogatók között volt Magyarország egykori tel-avivi nagykövete, valamint a szlovák Gazdasági Minisztérium kabinetfőnöke is. A befektetőket Pálinkás Róbert alpolgármester fogadta a keszthelyi városházán, ahol előadást hallhattak a város innovációs elképzeléseiről, majd megtekintették a legfőbb, beruházásra alkalmas területeket és épületeket.