Kistérségi pályázati siker

2008. szeptember 10. (szerda)

Mintegy kilencvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Keszthely és környéke kistérség a Nyugat-Dunántúli Operatív Program közlekedési infrastruktúra-fejlesztéseket elősegítő pályázatán. A pályázathoz a kistérségi társulás kilenc tagtelepülése (Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Vállus, Várvölgy, Zalaszántó, Karmacs és Zalaapáti) csatlakozott.

Mintegy kilencvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Keszthely és környéke kistérség a Nyugat-Dunántúli Operatív Program közlekedési infrastruktúra-fejlesztéseket elősegítő pályázatán. A pályázathoz a kistérségi társulás kilenc tagtelepülése (Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Vállus, Várvölgy, Zalaszántó, Karmacs és Zalaapáti) csatlakozott. Összesen 41 helyszínt érint a projekt, amely a kistérség életében meghatározó szerepet játszó helyközi autóbusz-közlekedés feltételeit lényegesen javítja. A munkálatokhoz mindössze 10% önrészt kellett vállalnia az érintett önkormányzatoknak.

Az elnyert összegből több településen lecserélik a régi buszvárókat, illetve újakat építenek. Van, ahol nagyobb volumenű, mélyépítést igénylő munkák zajlanak, máshol buszforduló kerül kialakításra, de akad olyan is, ahol csak kisebb változtatások szükségesek. A projekt részeként Keszthelyen a be- és kivezető utak mentén (a Fenéki úton, Kertvárosban és a Hévízi úton) helyeznek el új, esztétikus buszvárókat, összesen tíz darabot. Az új építmények azonos formajegyeket viselnek majd, egységességükkel hívva fel a figyelmet a települések összetartozására.