Fejlesztések a Georgikonon

2008. augusztus 4. (hétfő)

Felsőoktatási pályázatok európai uniós támogatásáról döntöttek a közelmúltban az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleménye szerint Pannon Egyetem projektjére 4,3 milliárd forint összeget ítélt meg feltételesen a kormány.

Felsőoktatási pályázatok európai uniós támogatásáról döntöttek a közelmúltban az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleménye szerint Pannon Egyetem projektjére 4,3 milliárd forint összeget ítélt meg feltételesen a kormány. Ha a második pályázati fordulóban is sikerrel szerepelnek, úgy a veszprémi campuson egy oktató- és kutatóközpont, egy hallgatói szolgáltató központ, egy technológiai kísérleti központ és egy kutató-fejlesztő központ valósulhat meg, összesen csaknem 6100 négyzetméteren. Az egyetem keszthelyi telepén biotechnológiai oktató- és kutatóközpontot és egy lovardát építenének a beruházási csomag részeként, Székesfehérváron pedig egy 3700 négyzetméteres új campust hoznának létre európai uniós támogatással.

A keszthelyi egyetem egy másik projektje is támogathatónak minősült: a Nyugat-Dunántúli Operatív Program pályázatán 160 millió forintot nyert az intézmény a „Békavár” elnevezésű, Keszthelyen a hévízi csatorna mentén megvalósuló ökoturisztikai bemutató- és oktatóközpont létrehozására.