Pályázati támogatás útfelújításra

2008. július 29. (kedd)

Az elnyerhető maximális összeget, tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott Keszthely városa a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán a Stromfeld és a Pacsirta utcák felújítására.

Az elnyerhető maximális összeget, tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott Keszthely városa a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán a Stromfeld és a Pacsirta utcák felújítására. A két projekt összköltsége 21,7 millió forint, melyből a két utca elhasználódott, repedezett burkolatának felújítása valósul majd meg. A támogatási szerződés aláírását követően a kivitelezésre közbeszerzési pályázatot ír ki az önkormányzat. A beruházás – melynek során az érintett utcák új aszfaltréteget kapnak, illetve az aknafedelek megemelésére és padkajavításra is sor kerül – várhatóan még ebben az évben megvalósul.

Összesen 126 pályázatot ítéltek támogathatónak a régióban, a nyertesek között közel hatszázmillió forintot osztottak szét belterületi közutak burkolat-felújításának támogatására. A harminckét nyertes Zala megyei pályázatból kettő Keszthelyé.