45 diák ballagott a Premontreiből

2023. május 5. (péntek)

Megkezdődtek a ballagások. Keszthelyen 306 középiskolás búcsúzik. A Premontrei iskolában 45 fiatal ballagott el pénteken. Az intézmény jelentős fejlődésen megy keresztül. Tovább emelkedik a tanulói létszám.

45 tanuló vonulhatott végig az iskola folyosóin. Informatikai és pedagógiai asszisztens képzéseken fejezték be tanulmányaikat a fiatalok. A csornai rend fenntartásában működő iskolából a templomba mentek át a ballagók.

Ahogy kezdték, úgy fejezik be az iskolát a diákok – mondta Száraz Krisztián Dávid. Szentmisével nyitották és zárják a tanévet. A premontrei atya úgy fogalmazott, 2019-ben gyerekek, most pedig már felnőttek álltak vele szemben ebben a templomban. Balogh Csaba igazgató kiemelte, az iskola évfolyama sokszínű és tele van tehetséges diákokkal.

„Emlékszem, amikor 2019 szeptemberében megérkeztek az iskolánkba, akkor az egyik régebben ittlévő tanuló megjegyezte, hogy milyen furcsa, hogy ilyen sokan lettünk. Igen, az önök érkezésével több mint ötven fővel, lényegében megduplázódott a tanulók létszáma. Hittük és küzdöttünk érte, hogy a közösségünk családi jellegét ne veszítsük el. Visszagondolva az elmúlt éveinkre, úgy gondolom, hogy ez sikerült is.”

A tanulói létszám ma már meghaladja a 240-et. Ez tovább fokozódik, a felvételi számok alapján 72 fő érkezik a következő tanévben. A technikumi évfolyammal kiegészülve 280 tanuló koptatja majd az iskolapadot szeptembertől.

A végzősök közt jutalmat kaptak a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérők és az aktív közösségi munkát végzők. A 12-esek átadták az iskola zászlaját, mely büszkén hirdeti a rend jelmondatát: Minden jó ügyért készen.

„Szomorú is vagyok és boldog is, hiszen lezárult egy időszak, nagyon fog hiányozni az iskola, az alattam járó diákok és az osztálytársaim, évfolyamtársaim. Nagyon sok mindent kaptam az iskolától, igaz voltak nehézségek. Úgy érzem, örök emlék marad ez a négy év” – nyilatkozta a ballagó Mándi Izabella. 

A Premontreiből 45 diák ballagott el. A napokban összesen 306 keszthelyi középiskolás búcsúzik el az alma matertől. Hétfőtől az érettségi és szakmai vizsgák várnak a fiatalokra.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10321-45-diak-ballagott-a-premontreibol

Képek