5 pecsétért járt a fagyi

2024. június 19. (szerda)
KesztHelyi identitás

Diákkacajtól volt hangos az Egry József Általános Iskola udvara. Megtartották a hagyományos gyermeknapot, melyet idén először családi nappá bővítettek. A programon több állomáson kapcsolódhattak ki a felnőttek és a fiatalok egyaránt.

A tűzoltóautót is birtokba vehették a diákok. Megnézhették a berendezéseket és még a kormány mögé is beülhettek. Sokan rajzoltak az iskola kerítésére, ez is az egyik állomás volt, ahol kiélhették kreativitásukat. Népszerű volt a fiatalok körében az ugrálóvár, folyamatos váltásban ugrándozhattak és csúszhattak le erről. Minden korosztály jól érezte magát a napon.

„Szerintem ez a gyereknapi program egy nagyon jó kikapcsolódás a gyerekek számára és nekünk felsősöknek is nagyon jó szórakozás.” – mondta el Kónya Lia.

„Nagyon kreatívan kitalálták és a szülőknek is vannak külön programok és együtt lehet a család, mivel családi nap is.” – tette hozzá Szabolcs Polla.

A diákokat több állomás is várta, ahol ügyességüket kellett bizonyítaniuk. Ezekért pecséteket gyűjthettek. A bélyegzőkért cserébe jutalom járt, ezért is érdemes volt minél több helyszínre ellátogatniuk.

„Nagyon jó. Hátul vannak ilyen biciklis ügyességi feladatok és ott gyűjtöttünk ilyen pecséteket, mert lehet ilyen pecsétes füzetbe gyűjteni és ha megvan az öt pecsét, akkor kaphatsz egy gombóc fagylaltot.” – osztotta meg Sánta Júlia.

A fagyis pultnál folyamatos volt a sor, sokan gyűjtötték össze a megfelelő mennyiségű pecsétet. Több feladatot egyedül is lehetett teljesíteni, de kettesével vagy csapatokban is mentek a diákok az egyes helyszínekre.

„A nagy része amúgy nem verseny, csak ilyen játékos feladatok, de van, hogy versenynek tekintjük így egy kicsit, hogy jobb legyen az izgalom.” – fogalmazott Hárrer Zsófia.

Körmönfonást tanulhattak, csillámtetoválást vagy hennát is készíttethettek az egrysek. A gyermeknapot minden évben megrendezik az iskolában, ebben az évben azonban a szülők kezdeményezésére családi nappá bővült. A szülői munkaközösség a szervezésben is kivette a részét, a diákokat pedig folyamatosan ellátták enni- és innivalókkal. Az iskolában fontosnak tartják, hogy az oktatás mellett élményt is nyújtsanak az itt tanulóknak. Ez az év is eseménydúsan telt.

„Azt kell, hogy mondjam, hogy szeptembertől, hiszen most már ott tartunk, hogy számot vetünk az évvel és elkezdtük mi is. Így visszatekintve nagyon-nagyon sok programunk volt, de természetesen azért egy iskolának a legfontosabb feladata a tanítás és tanulás és abból is volt bőven.” – ismertette Tóth Éva igazgató.

A nap egyik fénypontja a Kassai Lovasíjász Iskola bemutatója volt. Nagy örömmel fogadták a lovasokat, hiszen ritkán lehet velük találkozni oktatási intézmények rendezvényein. A fiatalok betekintést nyerhettek a honfoglalás kori harcművészetbe. A íjas programot nagy érdeklődés követte, mind a tanulók, mind a szülők és a pedagógusok körében is nagyon népszerű volt.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek