600 fellépővel rendeztek minősítő táncversenyt Keszthelyen

2022. március 23. (szerda)

A Balaton Dance Cup-ra 11 egyesület adott le nevezést. A közösségépítés mellett a szakmai fejlődést szolgálta a program. A tánciskolák egyre több ilyen versenyt rendeznek.

Főleg show, illetve látványtáncokat láthatott a közönség az első Balaton Dance Cup-on. A három éves óvodásoktól kezdve a felnőtt korosztályig léptek színpadra a táncosok.

Az előadásmód, a dinamika, a kosztüm és koreográfia összhangja is fontos volt a produkcióknál. A zsűri arany-, ezüst- és bronz minősítéseket osztott ki a fellépők közt. Az értékelés során természetesen a nehézségi szintet is figyelembe vették.

Németh Ádám zsűri: „A magyarok nagyon erősek a táncsportban, de ami úgy igazán különleges, abból van kevés és nyilván itt a zsűriben is azt keressük, azt gondolom, nem fogjuk osztogatni az arany fokozatokat, hanem azért próbálunk egy szűrést is csinálni, tényleg csak a legjobbak érezzék azt, hogy az arany fokozat nekik jár.”

Jórészt Zala megyéből, de a fővárosból, Veszprémből és Pápáról is érkezett nevezés. A Balaton Színházban a több száz fellépő 131 koreográfiát mutatott be. A színpadi látványtáncok elemei mellett az akrobatikus, balett, jazz és hip-hop stílusok is megjelentek.

„Az én szívem, mivel színházi táncosként dolgoztam sokáig, inkább a művészet felé húz és ezért is választottuk a verseny helyszínéül a színháztermet. Viszont nyilván ha versenyt nézek, akkor a sport fele. Ott azért vannak olyan elemek, akrobatika, emelések, ami inkább a sport részét. Mi próbáljuk az arany középutat megtalálni mindig a sport, illetve a művészet között” – nyilatkozta Bóha Zsanett szervező, a Royal Dance Studio vezetője.

Nehéz időszakon van túl a táncszakma. A koronavírus-járvány után most kezd újra kinyílni ez a műfaj. A szakma szerint ezek a tánciskolák eddig is népszerűek voltak, de újabban egyre több lehetőség van a bemutatkozásra a nagyközönség előtt.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8967-600-fellepovel-rendeztek-minosito-tancversenyt-keszthelyen