72 óra kompromisszum nélkül

2015. október 15. (csütörtök)

Adományt gyűjtöttek, szemetet szedtek és vetélkedőt is szerveztek a keszthelyi diákok 3 napon keresztül. A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, melyhez két keszthelyi iskola is csatlakozott. A program elsődleges célja volt, hogy láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

A szemétszedés is része volt annak az önkéntes akciónak, melynek keretein belül fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai 72 órán keresztül teljesítettek közhasznú feladatokat. A diákok összeszedték a szemetet a város frekventált pontjain, a belvárosban, a Balaton-parton, illetve érintették az Országos Kéktúra útvonal keszthelyi szakaszát is.

A dévai árvák számára adományokat csomagoltak a Vajda gimnázium tanulói. A dobozok játékokat, cipőket, ruhákat és tartós élelmiszert tartalmaznak. A diákok volt tanároknál, ismerősöknél, és üzletekben gyűjtöttek Böjte Csaba árváinak. Vetélkedőt is szerveztek az önkéntes program keretében.

A Közgazdasági Szakközépiskola tanulóinak, játékos ismeretterjesztő és készségfejlesztő feladatokat kellett megoldaniuk az önkéntesség jegyében. A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervezett.

170 fiatal jelentkezett Keszthelyen, hogy önkéntes munkájával segítsen másoknak. Az akció megyei koordinátora szerint a részvétel magas volt, a feladatokat gond nélkül ellátták a diákok, a közösségépítés jegyében létrejött program tehát sikeresnek mondható. Zsiga Katalin elmondta: „Azt vettem észre, hogy Keszthelyen nagyon kevés fiatal közösség van. Viszont amikor elmentem hozzájuk és ismertettem a programot, akkor láttam a szemükben a csillogást, hogy örülnek neki, hogy van egy ilyen kezdeményezés amihez csatlakozhatnak. Ez is volt a célunk, hogy legyen egy olyan platform ami elősegíti azt, hogy minél többen végezzenek önkéntes munkát.”

A kezdeményezés a tervek szerint jövőre is folytatódik, amikor ismét vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják majd három napjukat, hogy másoknak segítsenek.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)