7 versenyszám egy napon – elindult a nevezés

2010. február 5. (péntek)

A harmadik alkalommal kiírt Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóversenyre május 30-án, a Tér-Film-Zene Fesztivál idején kerül sor a Balaton-parti településen és annak környezetében. A maratoni verseny időpontja még tavaly év végén bekerült a futónaptárba, a szervezők január végén az online nevezést is elindították. A verseny honlapja friss információkkal bővült.

Az esemény szervezői – a futókkal, gyermekkel, kerekesszékesekkel és a nézőkkel együtt – mintegy másfélezer résztvevőre számítanak, érdekesség, hogy egyidejűleg maraton, félmaraton és maraton váltó is kiírásra került. A versenyen a chipes időmérés is a szolgáltatások között szerepel, az abszolút értékelés mellett öt korosztályban hirdetnek győztest. A futószámokat koncertek, családi- és gyermekprogram fogják színesíteni.

A versennyel kapcsolatban Bedő Beáta főszervező elmondta: „A pálya öt pontján frissítőállomásokat állítunk föl, a versenyzőknek vizet, szőlőcukrot, citromot, csokoládét és Isostar izotóniás italt biztosítunk. Gondoskodunk egészségügyi és rendőri biztosításról, a városi strandon tisztálkodási lehetőségről. Hét versenyszámot rendezünk, melyekre már lehet nevezni, ez akár otthonról, online módon, a www.odinsport.hu-n is megtehetik. Honlapunk, a www.keszthelyikilometerek.hu a napokban friss információkkal bővült, az érdeklődők a teljes versenykiírást olvashatják, útvonalakat, térképeket, hangulat-keltő, korábbi fotógalériákat böngészhetnek. A nevezési díjat befizetőket már előző este vendégül látjuk a tésztapartin, valamint minden indulónk ajándékcsomagot kap. A legjobbaknak pénzjutalmat osztunk. Megemlítem még, hogy két kiváló szpíkerünk lesz, akik a folyamatos informálás mellett a hangulatról is gondoskodni fognak: a korábbi triatlonos Kremmer Zoli 2004-óta van jelen a legnagyobb hazai futó- és triatlon rendezvényeken, míg a spinning eseményekről ismert Marton Zsolt éppen a mi első rendezvényünkön vált közkedvelt műsorvezetővé.”

A verseny időpontja: 2010. május 30. vasárnap
A verseny helyszíne: Keszthely (rajt: Fő tér, cél: a keszthelyi móló).
Rajt időpontjai: Kerekesszékes, handbike-os versenyzőknek 9.50 órakor, további versenyzőknek 10.00 órakor.

Versenyszámok: félmaraton 2 kör (táv: 21,097 km); maraton 4 kör (egyéniben 42,195 km, 4 fős váltóban 42,195 km; kerekesszékes félmaraton 2 kör (21,097 km); kerekesszékes maraton 4 kör (42,195 km); hand bike-os félmaraton 2 kör (21,097 km); hand bike-os maraton 4 kör (42,195 km).

A versenykiírás letölthető: