80 tonna zúzalékot szórtak ki a hétvégén az utakra

2014. február 4. (kedd)

Péntek délutántól készenlétben voltak és dolgoztak a HUSZ és GESZ dolgozói az ónos eső miatt. A két társaság járműi egészen vasárnap délutánig szórták a sóval kevert kőzúzalékot. A megenyhült idő és az utak megfelelő síkosságmentesítése miatt mára jól járható szinte minden út a városban.

Keszthelyen hétfőre már jórészt sónedves-zúzalékos, vagy száraz utakon lehetett közlekedni. A pénteken megérkezett ónos eső miatt az ország számos pontján, köztük Keszthelyen is piros riasztás volt. Az utak hétvégére a vártnál jobb állapotban voltak, köszönhető a jó síkosságmentesítésnek.

80 tonna sóval kevert kőzúzalékot szórtak ki a GESZ és HUSZ gépjárművei péntek déltől vasárnap délig a keszthelyi utakra, járdákra. A Gazdasági Ellátó Szolgálat dolgozóit a télre való felkészülés során elkészített hóügyeletes beosztás szerint rendelték be munkavégzésre.

Vasárnapra ki is ürült a GESZ raktára, várhatóan szerdán (február 5-én) érkezik 3 nyergeskamionnal még útszóró anyag. Ha addig újabb ónos eső, vagy hó jönne, akkor a közútkezelő segíti ki a várost egy korábban kötött megállapodás keretében. A Gazdasági Ellátó Szolgálat sajtóreferense eddig negatív visszajelzést nem kapott az utak, vagy járdák takarításával kapcsolatban.
A meteorológiai előrejelzések szerint nem várható az elkövetkezendő napokban hó, vagy ónos eső.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)