95-en vették át a diplomájukat

2024. február 2. (péntek)
KesztHelyi identitás

95-en vehették át ma oklevelüket a MATE Georgikon Campus diplomaosztó ünnepségén. Az eseményen hangsúlyozták, nagyon fontos az országnak az agrárszektor, a mindennapi élethez elengedhetetlenek a jó szakemberek. A Georgikonnak több mint 220 éves történelme és elismertsége van.

Az agrárterület számos szakán tettek sikeres záróvizsgát a hallgatók. Fogadalmukkal tettek esküt arra, hogy tevékenységük során az egyetemen szerzett tudásukat folyamatosan fejlesztik, munkájukkal a Georgikon jó hírét öregbítik. A Campuson 17 területről összesen 95-en vehették át diplomájukat, közülük 6-an – kiemelkedő eredményeik miatt – kitüntetéssel. A végzősök nevében Király László Kristóf okleveles növényorvos búcsúzott.

„Az itt eltöltött évek alatt rengeteg rendezvény és program, mind oktatási, mind szabadidős segítette a tanulmányi pályafutásunkat. Az oktatóink stabil, megbízható és naprakész tudással ruháztak fel bennünket.”

Az ünnepségen szó esett arról, hogy folyamatosan fejlődik az agrárszektor és jól képzett szakemberekre mindig szükség van. A Georgikon pedig megadja azt a tudást, ami elengedhetetlen a munkaerőpiacon.

„A cél egy világszínvonalú képzés létrejötte. Hiszen napjainkban már nemcsak egy régió, hanem határokon átívelő, precíziós típusú mezőgazdaság számára kell szakembereket kell képeznünk. Az egyetemünk campusain ezeknek megfelelően a szakterületek megújításával valósulhatott meg ez a munka.” – mondta el Dr. Rózsa László campus-főigazgató.

Manninger Jenő Keszthely polgármestere kiemelte, nagy öröm, hogy ebben a városban tanultak és szerezték meg a hallgatók az egyetem elvégzéséhez nélkülözhetetlen tudást. Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke elmondta, a régióban számos lehetőség áll a frissen végzettek rendelkezésére. Dr. Szendrő Péter rektor azt hangsúlyozta, az országnak szüksége van az agrárértelmiségre.

„Ha van diplomás és van vidéki értelmiségi, akkor munkahelyet teremt és nem arról van szó, hogy hol fog elhelyezkedni. Itt van közel 3200 kistelepülés és ha nincs értelmiség, akkor nincs élet sem.”

Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak. A Georgikon Emlékérmet Máté Ferenc kapta, aki meghatározó szereplője volt a Georgikon projekt-tevékenységének. Az év oktatója elismerést Horváthné Dr. Baracsi Éva egyetemi docens kapta a hallgatók döntése alapján. Az év fiatal kutatója díjat Dr. Such Nikoletta vehette át. A Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet intézményigazgatói különdíját Végh Barbara érdemelte ki.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek