95 éves lett Kovács Rudolfné Ibi néni

2023. január 11. (szerda)

95 éves lett Kovács Rudolfné Ibi néni. A város lakóját Manninger Jenő polgármester köszöntötte fel születésnapján. Az idős hölgy örömmel fogadta a látogatókat, szívesen mesélt életéről, családjáról.

Virággal és csokoládéval köszöntötte Manninger Jenő polgármester a születésnapost. Kovács Rudolfné Ibi néni január 10-én látta meg a napvilágot 1928-ban. Hárman voltak testvérek, közülük ő a középső. 95. életéve alkalmából a város első embere átnyújtotta a Magyar Kormány emléklapját is. Ibi néni jó egészségnek örvend, szívesen fejt keresztrejtvényeket. Elmondása szerint szellemileg ez tartja fitten. A hölgy 1953-ban került Keszthelyre, ahol egy helyi üzem gazdasági irodájában dolgozott, mint könyvelő. Itt találkozott élete párjával, egy gyermekük született.

„Nagy szeretet vett körül. Az uram volt elsősorban, akivel összekerültem, teljesen ismeretlenül itt Keszthelyen. Én Gyarmatról kerültem ide, Győr-Pápa között van ez a kis település. Az uram meg Tolna megyéből és itt a munkahelyen találkoztunk a gazdaságba és akkor összeházasodtunk. Szép életünk volt.”

A város szépkorúi fontosak a település vezetésének is. Igyekeznek minél jobban támogatni őket. Keszthelyen szerencsére egyre többször lehet hallani 85 év feletti idősről, a polgármester is örömmel tesz látogatást náluk. Manninger Jenő hangsúlyozta, az idős generációnak sokat köszönhetünk, példaértékkel járnak előttünk. Nem csak a szűk családi körben, hanem települési szinten is.

„’53 óta él itt Keszthelyen, tehát azt hiszem azok is kevesen vannak, akik ilyen régóta itt élnek. Lehet látni, hogy sokan azért jó egészségben is megmaradnak, habár ezek a generációk, nálunk is az idősek sokfajta betegséggel küszködnek, azért is öröm az, hogyha van ilyen. Nemcsak, hogy 95 évet megért, hanem, hogy szemmel láthatólag jó egészségben. És jót is tudtunk beszélgetni.”

A család elmondása szerint Ibi néni ereje leginkább pozitív, nyugodt személyiségéből fakad. Sokan példát vehetnének életszemléletéről. Minden helyzetben a jóra koncentrál, amit továbbra is szem előtt tart. Jelenleg is családjával él. Unokái és dédunokái minden találkozásnál lelki feltöltődést jelentenek neki.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9949-95-eves-lett-kovacs-rudolfne-ibi-neni

Képek