95. születésnap és díjazott önéletrajz

2013. október 17. (csütörtök)

Az Idősek Világnapja alkalmából került sor a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban az Aranykorú Alkotók köszöntése elnevezésű ünnepségre.

A rendezvényt a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete és a járási szinten működő Aranykorúak Társasága szervezte, az ünnepelt pedig Vitéz Balázsy Alajos volt, aki amellett, hogy a 95. születésnapját ünnepelte, szép eredményt ért el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által „Életünk” című, nyugdíjasok számára kiírt önéletrajzíró pályázaton.

A megjelenteket a Magyar Vöröskereszt megyei és helyi vezetői, az Aranykorúak Társasága irányítói mellett dr. Varga Andrea, a Zala Megyei Kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatal vezetője köszöntötte, méltatva az idős emberek tevékenységét, munkásságát. Ezután az „Egy emberöltő távlatából” című pályaművet Nemes Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős osztályvezetője mutatta be. Gratulációját és köszönetét kifejezve átadta a díjat az aznap 95. születésnapját ünneplő Vitéz Balázsy Alajosnak.

Ezután idős Kalapos István olvasott fel a hatvanhárom oldalas, könyv formájában is megjelent műből részletet, majd a Magyar Kormány megbízásából Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere köszöntötte a kitüntetettet. Gratulálva a születésnaphoz, s a pályázati sikerhez, elmondta: a jövő szempontjából is nagyon fontos, hogy megbecsüljük az idős embereket, s tudjunk támaszkodni a tapasztalataikra. A rendezvényen Magyar Kálmán, Vitéz Balázsy Alajos szülőfaluja, Nemeshetés polgármestere is jelen volt, ő szintén gratulált az ünnepeltnek. A program végén az aranykorú alkotók műveiből nyílt kiállítás a könyvtárban.

(forrás, fotó: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)