A Balaton megkoszorúzásával kezdődött a szezon

2019. május 2. (csütörtök)

Megnyílt a balatoni szezon. Keszthelyen ez alkalomból hagyományosan megkoszorúzták a tavat, kifejezve ezzel annak idegenforgalmi jelentőségét. Május elsején sűrűbben közlekedtek a balatoni hajók és új kedvezményekkel is várják az utasokat. A szakma szerint a tavalyinál is erősebb lehet a turisztikai szezon a Balatonnál.
A Balaton legrégebbi üzemelő hajójáról, a 128 éves Helkáról koszorúzták meg a tavat. A szép időben sokan szálltak fedélzetre és élvezték a sétahajózást.

„Nekem ez nagyon jó, mert én a Balaton környékén nőttem fel egy kis házban és ez nekem nagyon jó érzés, hogy itt hajókázhatok” – fogalmazott az iskolás Gárdos Abigél.

Húsvétkor elindult el a Balatonon a hajózási szezon. Május elsejével a Balatoni Hajózási Zrt. bővítette kínálatát. Badacsony és Fonyód között ma sűrűbben közlekedtek a menetrendszerinti járatok. A társaság az idei szezonra új családi kedvezményt vezetett be és idén is elindultak a népszerű kerékpáros hajók.

Fridrich György, körzeti állomásfőnök: „Balatonmáriáról indul a járat, érinti Balatongyörököt, Szigligetet és Badacsonyt. Ezen a járaton kifejezetten a kerékpáros utazóközönségre is számítunk, ezért 50 %-os kedvezményt adunk a felnőtt kerékpárjegyek árából.”

Cserkészek közreműködésével vonták fel a lobogókat a keszthelyi évadnyitó ünnepségen. Ruzsics Ferenc, a város polgármestere kiemelte a városi strand fejlesztését, a Zöldváros projektet és a Sörház beruházását: „Óriási feladatokra vállalkoztunk így közösen. A Sörház utcában található Keszthely egyik legszebb, de legleromlottabba állapotban levő ipari műemléke a Sörház. Ezt több mint egy milliárd forintból fogjuk felújítani, a munkálatok még az idén elkezdődnek.”

Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, Keszthely fejlesztési elképzelései mértékadóak és határozottak. A politikus arról beszélt, hogy időjárástól függetlenül kínál kikapcsolódási lehetőséget a Balaton és a város.

„Egyre vonzóbb lesz ez a térség, egyre több turista érkezik, ezt a számok is igazolják. Egészen biztos vagyok benne, hogy a tavalyinál is jelentősebb lesz a turisztikai szezon. Elsősorban a hazai családokra számíthatunk, hiszen a turizmusnak az egyik legfontosabb célja, az hogy a családik is eljuthassanak a Balatonhoz. Meg kell említenem persze egy ilyen alkalomból, hogy Keszthelyen is egyre több turistát lehet majd fogadni, természetesen várjuk azt, hogy itt valóban egy nagy ugrás következzen be.”

Az évadnyitóra minden balatoni vendéglátóegység megnyitott és felkészült az idegenforgalmi szezonra. A szakértők szerint akár a tavalyi sikereket is felülmúlhatja az idei nyár, melyhez már csak a jó idő szükséges.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5987-a-balaton-megkoszoruzasaval-kezdodott-a-szezon-?fbclid=IwAR0cqlbPKwKnhtNAxaXu-k2LodMIqgNyHFKSUi_QYoKkj1enOMvojADw2zY