A Balatonban mindig lehet fürdeni

2018. január 2. (kedd)

Idén is balatoni fürdőzéssel búcsúztatták az óévet Keszthelyen. A Szigetfürdőnél ezúttal hét bátor vállalkozó mártózott meg a 3-4 fok körüli vízben. A keszthelyiekhez ezúttal Schirilla György egyik tanítványa is csatlakozott. A résztvevők nem csak a hideg víz jótékony hatásaira, hanem a balatoni fürdőzés összetartó erejére is fel kívánják hívni a figyelmet.
A hideg idő egyáltalán nem zavarja Volecz Imrét. A barátai által csak Mr. Rövid Gatyának becézett férfi mínusz húsz fokig egyáltalán nem érzi a hideget, így a 3-4 fok körüli Balaton sem okozott gondot neki.

„Ezt egy éve kezdtem el kinn a Balti-tengeren. Kimentünk egy Lettország – Magyarország mérkőzésre és tudni kell rólam, hogy én mínusz 20 fokig nem fázom és úgy voltam vele, hogy megnézzük, hogy mit tudunk, mit bírok és belementem a Balti-tengerbe. Utána megkerestem a Nemzet Rozmárját és csatlakoztam hozzá a Zagyvába és ott is csináltunk egy showtime-t” – nyilatkozta a fagytűrő férfi.

Mr. Rövid Gatyához sorban csatlakozott a többi fürdőző. Összesen heten mártóztak meg az Őscsobbanáson. Népes publikum gyűlt össze a Szigetfürdőnél, hogy szemtanúja legyen a szokatlan látványnak. A fürdőzők azt vallják, hogy elsősorban mentálisan kell felkészülni egy ilyen mártózásra. Úgy vélik, hogy több jótékony hatása is van a hideg víznek, ezért ajánlják másoknak is a fagyos fürdőt. E mellett a program közösségi szerepét is erősíteni szeretnék.

„Az összetartásra, barátságra hívjuk fel Rokkó társammal az emberek a figyelmét, meg hogy nem csak Karácsonykor, Szilveszterkor, hanem minden évben, nyáron is le kell jönni csobbanni együtt, sokan, barátságba, barátok között legyünk és érezzük jól magunkat egy kis itallal” – nyilatkozta Ferenczi Ottó, akit a legtöbben Gipsztigrisként ismernek.

Természetesen az említett italozás sem maradt el. Pezsgős koccintással kívántak a fürdőzők mindenkinek boldog új esztendőt.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8449/a-balatonban-mindig-lehet-furdeni/