A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság akciója

2022. augusztus 16. (kedd)

Fokozott, összehangolt közbiztonsági és közlekedési akciót tartott a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a hétvégén. A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai a társszervekkel: a polgárőrökkel, a katasztrófavédelmi szakemberekkel, a Nemzeti Adó és Vámhivatal delegáltjaival és a Családsegítő Szolgálat dolgozóival a frekventált településeken ellenőriztek.

Gépjármű felderítést végeztek az akcióban a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület tagjai. A szolgálatra két kocsival érkeztek. Az autók speciális felderítő rendszerrel vannak felszerelve, amelyek kiszűrik a körözött, a forgalomból kivont, és biztosítás nélküli gépkocsikat. A rendszert sötétben, éjjel is lehet használni.

Donáczi Dezső – elnök, Zala Megyei Polgárőr Egyesület: „Nekünk az a megnyugtató amikor nem találunk gépjárművet, de amikor van, akkor úgy működik, hogy a rendőrnek a helyszínen kell lennie. A rendőr tud belépni a rendszerünkbe a belépési kódjával. Amellett mi polgárőrök a mi belépési kódunkkal pedig a budapesti központtól kapjuk a frissítést naponta, amelyet én személyesen kezelhetek”

A fokozott BKKB-s ellenőrzésen kívül több közös akcióban vettek részt a keszthelyi rendőrök a polgárőrökkel. Rendezvényeket biztosítottak és két esetben migránsok elfogásában voltak sikeresek.

dr. Andor László – r. alezredes, vezető, Keszthelyi Rendőrkapitányság: „A polgárőr szervezetek között kiemelném az alsópáhoki polgárőr egyesületet, akikkel egy nagyon jó együttműködésben tudunk együttdolgozni a mindennapokban. Így a mai akcióban is az egyesület elnöke, aki egyben a régiós polgárőr vezető is, összehangolta azt a polgárőr tevékenységet, amely kell az akció sikeréhez. Segítséget kaptunk többek között a megye más polgárőr erőitől is, hiszen Zalaegerszegről érkeztek polgárőr kollégák. Én így úgy gondolom, hogy közösen együttműködve tovább tudjuk erősíteni azt a közbiztonságot, ami a régióban uralkodik.”

A Polgárőr Egyesület Alsópáhok tagjai régóta látnak el közös szolgálatot a Keszthelyi-, és a Hévízi Rendőrkapitányság rendőreivel. A több órás éjszakai akció is arra szolgált, hogy régió közbiztonsága tovább erősödjön.

Urbán Zoltán – elnök, Polgárőr Egyesület Alsópáhok: „Azért kell segítséget nyújtanunk, hogy minél biztonságosabb legyen a környékaz itt lakók érdekében, sőt én azt tudom mondani, hogy nem mindegy, ha valaki eljön üdülni, akkor milyen benyomásai vannak, vagy milyen tapasztalatokat szerez, hogy mennyire biztonságos azok a települések. Ebben az akcióban tíz fő polgárőr vesz részt.”

A turisztikai szezonban még további közös akciókat, szolgálatokat tervez a rendőrség a polgárőrséggel a bünözés visszaszorítása érdekében. A legtöbb esetben elegendő a jelenlétük, hogy elriasszák a nem tisztességes szándékkal érkezőket.

https://tvkeszthely.hu/hirek/9463-a-balatoni-kozbiztonsagi-koordinacios-bizottsag-akcioja