A baleset-megelőzés a legfontosabb!

2022. szeptember 2. (péntek)

Ebben az évben is rendőrök segítenek egy hónapon át az iskolák környéki gyalogátkelőhelyeknél. A nyári szünet utáni időszakban vissza kell szoktatni a közlekedőket ahhoz, hogy nagyobb számban futhatnak át diákok a zebrákon.

Reggel fél 8-tól segítenek a rendőrök és a polgárőrök az iskolák környéki frekventáltabb gyalogátkelőhelyeknél. A legtöbb diák az utolsó fél órában érkezik a tanításra. Az egyenruhások jelenlétére egyrészt a megnövekedett forgalom miatt van szükség. Másrészről azért is, mert a fiatalok még felelőtlenebbül szaladhatnak át az úttest kijelölt területein. A tapasztalat az, hogy a nyári szünet után még kevésbé figyelnek a veszélyforrásokra.

„A rendőrségnek nem csak az a feladata, hogy biztosítja a gyalogátkelőhelyeket, hanem a többi, különböző szabályszegésekre, szabálysértésekre is figyel. Úgy mint a gyermek biztonsági rendszerekre, a biztonsági övre, a mobiltelefon használatra vezetés közben, illetve az egyéb jogsértésekre.” – hívta fel a figyelmet Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

Az egyenruhások jelenlétére szeptemberben az egész ország területén kell számítani. A rendőrök folyamatosan figyelmeztetik a szabálysértőket. A sofőröknek minden esetben meg kell állniuk és át kell engedniük a gyalogosokat. A várakozni és a megállni tilos táblákra is felhívják az autósok figyelmét. A kerékpárosokat és a gyalogosokat is arra intik, hogy ne használják az okoseszközöket menet közben. A baleset-megelőzés minden esetben a legfontosabb.

Már szeptember elsején megmutatta arcát az őszi idő. Így nem csak a gyermekek fokozott megjelenése miatt kell körültekintőbben vezetni, hanem az időjárás miatt is. A csapadékosabb idő esetében sokkal csúszósabbak lehetnek az utak. Vezessünk körültekintően, óvatosan, vigyázzunk egymásra. A rendőrség is erre hívja fel a figyelmet.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9526-a-balesetmegelozes-a-legfontosabb