A biztonságos közlekedésért

2011. május 11. (szerda)

14 parkolóhelyet alakítottak ki Keszthelyen, a Fodor utcában, ahol nagymértékben javulnak a térség forgalombiztonsági viszonyai. Csótár András, a körzet Fideszes önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: régi kérés volt az itt lakók és a közlekedők részéről, hogy oldja meg az önkormányzat a posta és az élelmiszerbolt épülete előtti biztonságos parkolást.

A nyugati városrész egyik legforgalmasabb utcájában parkoló gépjárművek megnehezítették a közlekedést, a rossz beláthatóság miatt baleset is történt már itt. Az úttest nem elég széles, így parkolót csak a zöldfelület rovására tudtunk kialakítani, amelyből szerencsére ezen a környéken van bőven – mondta a képviselő.

Együttműködve Ruzsics Ferenc polgármesterrel, sikerült megtalálni a legjobb és leginkább költséghatékony megoldást. 79 méteren szedték fel a szegélyt a VÜZ Kft. munkatársai. 14 gépkocsi leállót építettek, felújítottak 4 gépkocsi behajtót. A kivitelezés teljes költsége 1,5 millió forint, ennek egy része a városi költségvetésből, másik része pedig Csótár András idei képviselői keretéből valósult meg.

A város más részein is szükség lenne néhány hasonló beruházásra, ezeknek a megvalósíthatóságát már vizsgálja az önkormányzat. Sajnos a város szűkös költségvetése nem teszi lehetővé, hogy azonnal elkészüljenek a kért változtatások, de ütemterv szerint igyekszünk a jövőben is a legszükségesebbekre sort keríteni – tette hozzá Csótár András.

(forrás: Monitor www.monitormagazin.hu)

Kapcsolódó cikkek:
Változó parkolás, turistabarát újítások
Díszburkolatú járdaszakasz
Belváros-program: újabb Fő téri közlekedésváltozás
Felgyorsulnak az elkerülőút munkálatai
Pályázati támogatás útfelújításra