A bor ismét összehoz Keszthelyen

2022. július 5. (kedd)

Az ország több borvidékéről érkezetek gazdák, hogy zászlós boraikat és legújabb nedűiket is bemutassák az érdeklődőknek.

Az idén is a sétálóutca volt a helyszíne a belvárosi borfesztiválnak. A bor összehoz című rendezvény célja, hogy ne csak a környékbeli, hanem az országosan ismert és elismert borászokat is megismerjék az érdeklődők. A borházak fehér és vörösborokat is kínáltak, a megszokott fajták mellett különlegességeket is lehetett találni. A gazdák többsége már a kezdetek óta jelen vannak a programon, de mindig igyekeznek újdonságokkal is hozni.

„Májusban kijöttünk a nagyon nagy kedvencünkkel, a sárgamuskotállyal. A muskotály nem megosztó fajta, mert nagyon sokan szeretik. Viszont az a muskotály, amit mi elkészítünk egy dűlős megfogalmazásban, mindig azt szoktam mondani – én nagyon szeretem a hölgyekhez hasonlítani a borokat – ez egy tartalmas, gyakorlatilag egy érett nőhöz hasonlítható, ami nagyon magas beltartalmi értékkel rendelkezik, jó lelke van, dekoratív kívülről, és lehet rá egész este emlékezni, hogyha az ember találkozik egyszer vele az utcán.” – tájékoztatott Wawrzsák László, a Höldvölgy Pincészet értékesítési képviselője.

Regman Karola – Keszthelyi TV