A ciklus utolsó testületi ülése

2010. október 1. (péntek)

Jelenlegi felállásában utolsó ülését tartotta Keszthely Város Képviselőtestülete. Ruzsics Ferenc polgármester az elmúlt négy év emlékére ajándékkal kedveskedett képviselőtársainak.

Örömteli hírrel indult az ülés: Ruzsics Ferenc tájékoztatta a jelenlevőket arról, hogy sikerrel járt a kórház megmentéséért indított beadványuk. A város és a kórház vezetése az előző kormányt perelte be az ágyszám-csökkentéssel kapcsolatos intézkedése miatt. Peren kívüli egyezség keretében az új kormányzat a teljes szóban forgó összeg, 650 millió forint kifizetését jogosnak ítélte, így az intézmény megmenekült a csődtől.

Tájékoztatók, rendeletmódosítások és lakásügyek egyaránt szerepeltek az ülés napirendjén. Tárgyalta a testület az önkormányzati fenntartású VSZK beiskolázási tervét: az intézményben a tavalyival megegyezően öt osztály indult.

Határozati javaslatban deklarálta a testület, hogy kiemelten fontos feladatának tartja a városi polgárok lakhatási problémának megoldását, ezért szándékozik folytatni megkezdett szociális bérlakás-építési programját. Ennek érdekében figyelemmel kíséri az ilyen témájú pályázatok kiírását.

A képviselők döntése értelmében pályázatot nyújt be a város az „Ipari Park” cím elnyerésére. A program keretében Keszthely olyan vonzó befektetési környezet megteremtését vállalja, mely a kis- és középvállalkozások versenyképességét hivatott növelni korszerű telephely-kialakítással, és emelt szintű szolgáltatok nyújtásával. Az erre a célra kijelölt terület a Rezi, Csapás és Külső-Zsidi utak, valamint a leendő elkerülő út által határolt terület. A cím elnyerése nem jelent közvetlen pénzügyi támogatást, ám hozzásegíti a várost a későbbiekben más pályázati rendszerekben lehívható támogatásokhoz.

Meghatározta a testület az október elején nyíló Csik Ferenc tanuszoda belépőjegy-árait: felnőtt keszthelyi lakosok számára a négyórás belépő szauna-használattal együtt 600, a kétórás 300 forintba kerül majd, a diákok és nyugdíjasok ugyanezt 500 illetve 250 forintért vehetik igénybe. Az uszoda üzemeltetésére a keszthelyi önkormányzat szerződést köt a Városüzemeltető Kft-vel, mely egy külön elszámolású részleg keretében működteti majd a létesítményt.