A COVID árvákért horgásztak

2021. szeptember 14. (kedd)

A COVID árvák javára szerveztek jótékonysági horgásznapot több más helyszín mellett Keszthelyen is. Az eseményre amatőr és profi horgászokat is vártak, akik a megvásárolt horgászjeggyel azokat a gyerekeket támogathatták, akik a járvány miatt elvesztették a szüleiket. A szervezők jövőre szeretnének egy országos eseményt létrehozni, amelynek során minden megyében legalább egy helyszínen horgásznak a víz és a halak szerelmesei.

A pergető horgászok várták a kapást szombaton reggel a mólón. Első alkalommal szerveztek országos jótékonysági horgásznapot, az eseményhez Keszthely is nagy örömmel csatlakozott. A program célja, hogy a horgászjegyek megvásárlásából befolyó összeggel a pandémia miatt árván maradt gyerekeket segítsék. Az első jótékonysági horgásznapot a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. is támogatta.

„A horgászok ezen a napon eljöhetnek ide horgászni, a támogatói jegyükért cserébe, a befizetésükért cserébe kapnak egy napi horgászati lehetőséget valamint egy ebédet. A lényeg igazából nem ez, hanem, hogy ez az összegyűlt összeg a Regőczy Alapítvány számára a COVID járvány idején megárvult gyerekek támogatására fordítódik.” – tájékoztatott Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.

A jótékonysági horgásznap három helyszínen zajlott az országban. Keszthely mellett a Leveleki-tó és Pilismarót is helyet adott a programnak. Az eseményt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, a tervek szerint jövőre minden megyében legalább egy helyszínen horgásznának jótékony célért a résztvevők. Keszthelyre is több helyszínről érkeztek vendégek, ez a dunakeszi férfi is fontosnak tartotta, hogy hobbijával támogassa a gyerekeket.

„Úgy gondolom, hogyha valaki elveszti a szüleit, az egy hatalmas tragédia, de hogyha a gyerekek veszítik el a szüleiket, egyet vagy mindkettőt, az kifejezhetetlen. Úgyhogy megpróbálok azoknak segíteni így, akik próbálják valahogy a lelket tartani ezekben a gyerekekben.” – mondta Káldos Sándor, horgász.

A jótékonysági horgásznap bevétele ahhoz a Regőczy Alapítványhoz került, amelyet Áder János és felesége hozott létre a COVID árvák megsegítése érdekében. Az esemény megnyitóján elhangzott, Keszthely nagy örömmel adott helyet a programnak, hiszen a város számára kiemelten fontos a horgászsport és a jótékonyság is.

„Keszthely mindig szívesen részt vesz minden olyan eseményben, ami jótékonysági esemény vagy ami a közösséget tudja erősíteni és formálni. Hogyha ez a kettő pedig együtt jár, akkor azt gondolom, hogy különösen nagy öröm, ha ilyenben részt vehetünk. Az esemény önmagában egy fontos esemény és reményeink szerint az idei évvel, a mai alkalommal egy rendhagyó, országos szinten is rendhagyó eseménysorozatot tudunk majd elindítani.” – tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A horgászok leginkább balint és pontyot vártak, hogy horogra akadjon. A szerencsésebbek már az első órában fogtak néhány dévérkeszeget.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8404-a-covid-arvakert-horgasztak