A CSR-től az alternatív közgazdaságtanig

2012. május 21. (hétfő)

A KÖVET Egyesület immár hatodik alkalommal rendezi meg 2012. július 2-7. között Jövőképzés című nyári egyetemét Keszthelyen. Az egyhetes intenzív képzésre végzős felsőoktatási hallgatókat, fiatal oktatókat, menedzsereket várnak, elsősorban a gazdasági területekről. Jelentkezési határidő: június 8.

A Jövőképzés nyári egyetemet 2006-óta immár hatodik alkalommal rendezik meg a KÖVET Egyesület szakértői által kidolgozott tananyag alapján. A témák között szerepel a fenntarthatatlan fejlődés, a vállalatok viszonya a fenntartható fejlődéshez, a környezettudatos vállalatirányítás, a vállalatok társadalmi felelőssége (CSR), a társadalmi vállalkozások, a közösség alapú mezőgazdaság (CSA), az ökonómia-ökonomizmus, valamint a haszon- vs. erénygazdaságtan kérdése. Az elméleti előadások mellett a diákok gyakorlati feladatokat kapnak, esettanulmányokat dolgoznak fel, helyi cégeket látogatatnak meg, szakmai filmvetítéseken és biciklitúrán vesznek részt.

A hagyományosan keszthelyi székhelyű nyári egyetemre jelentkezőknek a jelentkezési lap és önéletrajzuk elküldése mellett két külön feladat teljesítésével a fenntarthatósággal kapcsolatos gondolataikat is be kell mutatni. Egyrészt egy próbavásárlás eredményéről kell prezentációt készíteniük, amely során felesleges, vagy távolról szállított termékeket kutattak fel, másrészt egy esszét kell írniuk, többek között a CSR-ről vagy a fenntarthatatlanság fő okairól.

A kurzus vezetője Matolay Réka, a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének adjunktusa, Dr. Pataki György, a Budapesti Corvinus Egyetem Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszékének docense, és Dr. Tóth Gergely, a KÖVET főtitkára, a Pannon Egyetem Georgikon Karának docense.

„Azt hiszem, Keszthely nem csak egyfajta ökobulit, egy „Mentsük meg a Földet vagy valami ilyesmi…” szakmai programmal szigorított olcsó nyaralást jelentett, eddigi hallgatóinknak. Az életre szóló élmény talán közhelynek tűnik, ezért inkább életmegváltoztató élményt mondanék. Ezt élte át eddig a legtöbb ’fenntarthatósági lovag’, aki egy szép nyári hetét szánta arra, hogy megpróbálja megérteni és közösségben megoldani korunk legsúlyosabb kérdéseinek egyikét.” – fogalmazott Tóth Gergely.

Minden további információ megtalálható: http://www.kovet.hu/

A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg.

További információ:
Tóth Gergely, főtitkár
KÖVET Egyesület
Mobil: 20/552-7897, Email: toth@kovet.hu