A diákok is hozzájárultak Keszthely közbiztonságához

2021. augusztus 25. (szerda)

Sikeres volt a Nyári Bűnmegelőzési Iroda működése. A rendőrség szerint az itt dolgozó 61 középiskolás munkája is hozzájárult ahhoz, hogy kevesebb jogsértés történt Keszthelyen. Ez volt a huszadik év, hogy az önkormányzat finanszírozta a bűnmegelőzési irodát. A rendőrség szakmai vezetésével a Balaton-parton és a turisztikailag frekventált területeken láttak el bűnmegelőzési feladatokat a diákok.

Július elejétől kezdve, hét héten keresztül, összesen 61 középiskolás látott el bűnmegelőzési feladatokat Keszthelyen. Az elsődleges cél az volt, hogy erősítsék az itt élők és ide látogatók biztonságérzetét. Megelőző, felvilágosító tanácsokat adtak a járókelőknek, segítettek a talált tárgyakat visszajuttatni a tulajdonosához és kerékpárokat regisztráltak a Bikesafe programban. Heti turnusokban váltották egymást a fiatalok.

„Egy hetet töltöttünk el a bűnmegelőzési irodánál, Bikesafe -eztünk és nagyon sok embernek tudtunk segíteni ezáltal és nagyon sok örömömet leltem benne” – nyilatkozta Nagy-Balázs Alíz.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is csökkent az ismertté váló jogsértések száma Keszthelyen. Ehhez a Nyári Bűnmegelőzési Iroda is hozzájárult – vélekedik Keszthely rendőrkapitánya. Dr. Andor László pozitívan értékeli a diákok tevékenységét:

„Sikerült az idei évben minimálisan csökkenteni a szezonális vagyon elleni bűncselekményeket. Nem volt Keszthely városában vagyon elleni erőszakos bűncselekmény a turisztikai szezonba, úgy mint kifosztás, zsarolás, rablás. Illetve azokat az alkalmi strandi lopásokat is sikerült csökkentenünk, amelyek a korábbi években többes számban fordultak elő itt a régióban. Úgy gondolom, aktívan hozzájárultak ehhez a jó bűnügyi közbiztonsági helyzethez.”

Ajándékcsomaggal köszönte meg az önkormányzat a diákok munkáját. A város biztosította az iroda működéséhez az anyagi feltételeket, míg a rendőrség látta el a szakmai vezetést.Huszadik éve működteti az önkormányzat a bűnmegelőzési irodát – mondta az idei záró rendezvényen Keszthely alpolgármestere. Vozár Péterné kiemelte a rendőrség és az önkormányzat dolgozóinak összefogását. melynek köszönhetően ismét sikeres szezont zárhattak.

„Nagyon fontos, hogy a lakosaink biztonságban érezzék magukat. Ha mindig van egy ember, akihez fordulhatnak – különösen itt a frekventált területen, a Balaton-parton az nagyon jó. Nyilván turizmusból is szeretnénk megélni, tehát a turisták számára is jó, hogy van hova fordulniuk, esetleg figyelmeztetik őket egy lehúzott ablakra, egy ott felejtett csomagra, egy elveszett kisgyereket megtalálnak, illetve a szüleit megtalálják. Nagyon fontos ez számunkra, hiszen akkor érezzük jobban magunkat a városban” – nyilatkozta a városvezető.

Vozár Péterné hozzátette, Keszthely minden generációja számára fontos a bűnmegelőzés. Példaként említette, hogy az idősügyi tanács tagjai egy kisvideóval vesznek részt a Hetvenkedő hatvanasok című vetélkedőn.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8342-a-diakok-is-hozzajarultak-keszthely-kozbiztonsagahoz