A felújítás előtti utolsó szezonját kezdi a Helikon

2017. március 16. (csütörtök)

Novembertől megkezdődhet a Helikon szálló felújítása

A Hunguest Hotels Zrt.-hez került szálloda múlt hét pénteken nyitott meg, immár az új üzemeltetővel. A tulajdonosok a szobák mellett, a wellness részlegen és a parton terveznek átalakításokat. Addig az a cél, hogy a lehető legjobb szakmai színvonallal teljen a felújítás előtti utolsó szezon. Az 1971-ben épült hotel a 80-as években esett át utoljára jelentős átalakításon.
Január 10-től került a Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetésébe a Helikon szálloda. Az egykori Danubius hotelt az utóbbi években a TQM Kft. működtette. Március 10-től pedig már az új vezetés fogadta a vendégeket. Borbiró László törzsvendége a szállodának, családjával és egy veterán autóklubbal is rendszeresen szokott itt pihenni. Az új vezetéssel együtt pozitív változásokat tapasztalt a budapesti férfi: „Hogyha az ember a szobába belép akkor is már kicsit látja a változást, itt hallban látható, hogy a bútorok ki lettek cserélve. Tehát nem az az igazi ódon hangulat várja a vendéget.”

A bemutatkozó új vezetés a szezonnyitás alkalmával egy nőnapi bállal egybekötött gálaesetet szervezett. Joós Adél a balatonalmádi Ramada hotel mellett látja el az itteni vezetői feladatokat. Korábban a hévízi Hunguest hoteleket – a Heliost, a Panorámát és a Mirage-t – irányította. A keszthelyi kötődési szállodaigazgató elmondta, november 6-ig üzemeltetik a hotelt. Ezt követően felújítják és átalakítják a helikont. A felmérések már megkezdődtek a tervek elkészítéshez.

„Két hónapon belül megtörténik a koncepció kialakítása, ebben lehet hogy van lehetőségünk véleményt mondani a tapasztalok, a vendégeink igénye alapján. Valóban, arról is szó van, hogy a szobák kevesebb számban, de nagyobb alapterületben lesznek majd jelen az új szállodában, illetve a wellnessel, a partszakasszal, ezzel a szigetstranddal is vannak tervek.” – nyilatkozta a szállodaigazgató.

A gálaeseten részt vett a hotelt leghosszabb ideig vezető Fekete György. Az ismert szállodai szakember a Helikon fénykorában 1980 és 1991 között volt itt igazgató. Fekete György reményét fejezte ki, hogy a tervezők részben megőrzik az 1971-ben épült szálloda enteriőr értékeit. Az üzemeltetőváltást és a tulajdonosok terveit Manninger Jenő országgyűlési képviselő is üdvözölte: „Nyilván át kell alakítani wellnesstől kezdve nagyon sok mindent, hogy a mai kor követelményeinek megfeleljen és ne egy olcsó, de szükséges szálloda legyen, hanem tényleg egy jó szálloda legyen, amit ugyanúgy szerettek mint régen, harminc évvel ezelőtt, nagyon bízunk benne, hogy így lesz.”

A gálaesten résztvevő Ruzsics Ferenc polgármester televíziónknak elmondta, nagy öröm a városvezetés számára, hogy Balaton-part két ütemben történő rendbetétele után végre a szálloda tulajdonost váltott.

„Most már bízhatunk abban, hogy Keszthelynek is lesz egy négy, vagy esetlegesen egy öt csillagos szállodája, amivel a mai kor színvonalát már tudja biztosítani a szállóvendégek számára. Így az idegenforgalomban jelentkező hatása is óriási lesz Keszthely számára, hiszen az idegenforgalmi adóbevétel növekményünk jelentősen fog bővülni, gyarapodni. Nagyon örülök, hogy a Hullám szállóval is hasonló célja van az üzemeltetőnek, tehát azt is fel kívánják újítani, valamint a Balaton szállóról is ugyanilyen hírek érkeznek.” – mondta el a polgármester.

Márciusi 10-én fél házzal nyitott meg a Helikon. A szálloda most kezdte meg az utolsó ilyen állapotú szezonját. A felújítások november 6. után kezdődhetnek meg a tervek szerint.

Forrás: Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/7817/a-felujitas-elotti-utolso-szezonjat-kezdi-a-helikon/