A gazdásztársadalom újabb szakemberekkel gazdagodott

2022. július 4. (hétfő)

140 hallgató végzett a Georgikon 2021-22-es tanévének nyári záróvizsga időszakában. A keszthelyi képzés mellett 19-en Székelyudvarhelyen végezték tanulmányaikat. Az ifjú gazdászokra nagy szüksége van az agráriumnak, mely elhivatottságot és sajátos életmódot kíván.

121 Keszthelyen végzett hallgató tehetett esküt, hogy az itt szerzett tudást az egyetemes kultúra szolgálatába állítja. Felsőoktatási-, alap- és mesterszakon, valamint osztatlan és szakirányú továbbképzéseken szereztek oklevelet.

Dezső Dániel agrármérnök: „A mezőgazdaság sokszor nehéz, áldozatokat, egy sajátos életformát követel, de gyönyörű, kihívásokkal teli hivatás is. Kívánom mindannyiunknak – magamat is beleértve – hogy találjuk meg helyünket a magyar agrárium széles világában.”

Mozgalmas évek állnak a Georgikon és a végezett hallgatók mögött. Az egyetemi struktúraváltás és a koronavírus okozta nehézségek mellett teljesítették a képzési követelményeket.

Dr. Rózsa László campus főigazgató: „A 2021-22-es tanév nyári záróvizsga időszakában, összesen 140 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Azt gondolom, hogy a mai átvett diplomák garanciát jelentenek és ezeket a diplomákat készek vagyunk önökkel együtt rendszeresen megújítani, a mögötte eredő tudást továbbfejleszteni.”

A jövőt a 225 éves Georgikonon a modern kor megvalósításával szeretnék ötvözni. A város nevében Sáringer-Kenyeres Marcell köszöntötte a végzetteket. Hangsúlyozta: bízik abban, hogy Keszthelyt örökre a szívükbe zárták a hallgatók. A gazdásztársadalom újabb szakemberekkel gazdagodott. Ennek különös jelentősége van, hiszen a technológiai újításokat csak jól képzett személyekkel lehet kihasználni és alkalmazni.

„Önök, mint agrármérnökök azt választották hivatásnak , hogy élelmiszert állítanak elő. Nem szakmát mondtam, nem munkát mondtam, hanem hivatást. Több ez mint munka. A gazdász ember együtt él a természettel, használja, de nm kihasználja, védi, óvja, mint saját gyermekét, hiszen jövőre is ebből akarunk megélni” – mondza Jordán László, a Nébih Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság igazgatója.

Az ünnepségen Georgikon Emlékérem kitüntetésben részesült Dr. Nádasyné Dr. Ihárosy Erzsébet nyugalmazott egyetemi docens. A Georgikon Campus Kiváló Dolgozója kitüntetést két fő kapta meg: Horváthné Dr. Baracsi Éva egyetemi docens és Szilágyi Zsolt karbantartó munkáját ismerték el. A tudományos diákköri tevékenység elismeréseként vehetett át Duduk Vendel-díjat Dr. Pásztor György egyetemi adjunktus. A hallgatóknak odaítélhető Nádasy Miklós-díjat Szám Dorottya növényorvos mesterképzési szakos hallgató vehette át. A „Magyarország a külföldi hallgatók szemszögéből” című videóversenyt Nadhirah Saidon, a Georgikon Campus hallgatója nyerte.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9297-a-gazdasztarsadalom-ujabb-szakemberekkel-gazdagodott