A Georgikonon szerzett diploma garanciát jelent

2023. február 1. (szerda)

Diplomaosztó volt a Georgikonon. A téli vizsgaidőszakban több mint száz fő teljesítette sikeresen számonkéréseit. Az ünnepségen elhangzott, hogy az ott megszerzett oklevél garanciát jelent. A kampuszon jelenleg is zajlik a beiskolázási időszak, bővített képzési palettát kínálnak a leendő gazdászoknak.

108 sikeresen vizsgát tett hallgató vehette át oklevelét a Georgikonon. A 2022/23-as tanév téli záróvizsga időszakában felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, mester-, illetve szakirányú továbbképzésben résztvevők végeztek a kampuszon.

„Hálásan köszönjük, hogy a Georgikon az az intézmény, ahol mi hallgatók is hozzájárulhattunk eme nemes és nagy múltú intézmény elismertségének növeléséhez. Gondolok itt a tudományos diákköri konferenciákra, a növényvédelmi fórumokra, az Educatio kiállításokra, valamint a kampusz nyílt napjaira is” – búcsúzott beszédében Papp Kristóf növényorvos.

A kampusz vezetése azt kéri az itt végzettektől, hogy építsék a vidék értelmiségét és alkossanak újat szakmájukban. Elhangzott, hogy a 225 éves intézmény a tradíciót a modern kor tudásával, igényeivel ötvözi, így készítve fel a gazdászokat a jövő kihívásaira.

„Azt gondolom, hogy a ma átvett diplomák garanciát jelentenek és ezeket a diplomákat készek vagyunk önökkel együtt rendszeresen megújítani, a mögötte rejlő tudást tovább fejleszteni. Várjuk önöket továbbra is képzéseinkre, továbbképzéseinkre vagy egyszerűen csak hozzánk. Jöjjenek, kérdezzenek és dolgozzanak velünk együtt, a piaci szféra részeként rendeljenek tőlünk és fejlesszenek velünk együtt” – mondta Dr. Rózsa László, a Georgikon Campus főigazgatója.

2022 sok új hallgatót hozott a Georgikonnak, 208-an nyertek felvételt. A jelen felvételi eljárásban a meglévő képzési paletta bővült, például az osztatlan agrármérnök szakkal, de lehetőség van turizmus-vendéglátás szakon is tanulni. A végzett hallgatóktól a város nevében, Sáringer-Kenyeres Marcell búcsúzott: „A georgikonos diákokat ez a város mindig tártkarokkal várja, szaktudásotokra folyamatosan szüksége van a civil- és a hivatali életnek egyaránt. Sose felejtsétek e

l, Keszthely városára mindig számíthattok, mindenkit örömmel várunk vissza.”

Az ünnepségen köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki Széchényi gondolataihoz kapcsolódva fejezte ki reményét, hogy urai lesznek a jövendőjüknek a Keszthelyen végzett gazdászok.

A Georgikon Campus Bicentenáriumi Ezüst Emlékérem kitüntetéssel ismerte el három személy tevékenységét. Fónai Levente a Hallgatói Önkormányzatában végzett munkájáért vehette át az elismerést. Szládovics László a Georgikon Tanüzem ágazatvezetőjeként végzett munkájával segítette a szőlészeti-borászati ágazat fejlesztését. Zsittnyán Tamás a tanüzem vezetőjeként megújította az ágazatokat, megteremtette az önfenntartó működés feltételeit. Ezt ismerték el az emlékéremmel.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10003-a-georgikonon-szerzett-diploma-garanciat-jelent

Képek