A Goldmark kapta a Pro Cultura Keszthely díjat

2013. január 23. (szerda)

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendeztek a Himnusz születésének évfordulóján ünnepséget a Balaton Színházban, ahol a Pro Cultura Keszthely díjat is átadták.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy az európai kultúrában nagy szerepe és helye van a magyar kultúrának, nyelvnek.

Alföldi Nelli és Burján Zsófia zenei műsora után ünnepi beszédet Csótár András, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottságának elnöke mondott. Úgy fogalmazott, hogy a magyar kultúra olyan örökség, mely a helyünket mutatja a világban, és amely a jövőnket is kijelöli azon az úton, melyen elindultunk. Beszélt Keszthely kulturális életéről, majd az intézmény munkáját méltatva Ruzsics Ferenc polgármesterrel átadta a Pro Cultura Keszthely elismerést a Goldmark Károly Művelődési Központnak.

A kitüntetést Csengei Ágota igazgató vette át, majd mondott köszönetet. Az ünnepség végén megnyitották az Udvarhely, a székely testvérváros című kiállítást.

(forrás, fotó: Monitor www.monitormagazin.hu)