A három legfontosabb szó oktatás, kutatás, közösség

2023. szeptember 5. (kedd)
KesztHelyi identitás

Díszdiploma átadó-, és tanévnyitó ünnepség volt Keszthelyen. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusának vezetése gyémánt és arany okleveles gazdászait köszöntötte, majd kitüntetéseket adtak át. Az elsőéves hallgatók felesküdtek a Campus mellett.

A hagyományok szerint fogadalmat tettek az első évfolyamos hallgatók. Európa elsőként alapított, legrégebbi rendszeres mezőgazdasági felsőoktatási intézményében, a 226 éves Georgikonon szerezhetik meg tudásukat. Rekordszámú gólyát köszöntöttek Keszthelyen.

„A szeptemberben induló képzésekre minden eddiginél több hallgató nyert felvételt, ami 32%-os növekedést jelentett a tavalyihoz képest. 2023 sok új hallgatót hozott a Georgikonnak is. Örömteli számunkra, hogy az őszi félévi időszakban több mint 400 fő elsőéves hallgató kezdi meg a tanulmányait felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, mester- és szakirányú továbbképzésben. Hozzátenném, hogy a Georgikonon nem kötöttünk kompromisszumot a létszám javára.”
fogalmazta meg beszédében Dr. Rózsa László, campus főigazgató.

Prof. Csépe Valéria, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke hangsúlyozta, egy a várossal és a közösséggel összeforrt Campus rengeteget tehet a régióért, majd ő is az új hallgatókat bíztatta:
„Oktatás, kutatás, és közösség, a harmadik misszió. Mi ennek a hármasságnak vagyunk az őrei. Önökért, és nem önmagunkért vagyunk. Vegyék komolyan mindazt, amit elértek, és ahová eljutottak, és eljuthatnak. Nagyon szép egy missziót megfogalmazni, de meg is kell valósítani. Ennek minden esélye megvan.” 

Gyémánt és arany okleveleket vettek át a 60, illetve 50 éve diplomázottak. Nevükben Dr. Szabó István arany díszdiplomás gazdász, az intézmény emeritus professora szólalt fel:
„Kívánom, hogy legyen az itt tanító tisztelt egyetemi oktatóknak lehetősége, ereje, kitartása, a tudás átadására. Az egyetemi hallgatóságnak pedig a tanulni vágyás és a tudás befogadására.”

A Georgikonért és a városért végzett tudományos és kulturális munkát idén is Bakonyi Károly-díjjal ismerték el. Dévényiné Balogh Gyöngyi, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke és Szládovics László, a Georgikon Pincészet vezetője vette át a díjat. Idén a Jó Tanuló – Jó Sportoló elismerést Püspöki Dániel, osztatlan agrármérnök szakos hallgató érdemelte ki.

https://tvkeszthely.hu/hirek/10700-a-harom-legfontosabb-szo-oktatas-kutatas-kozosseg

Képek