A hazai kutyás turizmus leglátogatottabb helyszíne a Keszthelyi Kutyás Park

2020. szeptember 17. (csütörtök)

Mintegy 10.000 látogatója volt ezen a nyáron a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertnek, ezzel a hazai kutyás turizmus leglátogatottabb helyszíne lett. A tapasztalatok szerint többen visszajárók, de Győrből, Kecskemétről és Székesfehérvárról is érkeztek a területre. Június elsejei nyitást követően több rendezvényt is lebonyolítottak az üzemeltetők, a programokat ősszel és télen is folytatni kívánják.

A nyár során folyamatosan gondoskodtak programokról a Kutyás Park területén. Pikniket, vásárt és többek között Dog Beach Fest-et is szerveztek az üzemeltetők. A kiegészítő rendezvények nagyon népszerűek voltak a gazdák körében, akik szívesen mutatkoztak be kutyájukkal együtt a többieknek. A területen található agility pályát is sokan használják, de a legtöbben a közös fürdés és a kutyák szocializálása céljából választják a helyszínt.

A park augusztus végével sem zárt be, a szeptemberi hétvégéken is sokan látogatják. Többen visszajáró vendégek, örülnek a lehetőségnek.

„Csodálatos érzés, hogy van ilyen. Egyrészt nyugodtan tudunk mi is strandolni a kutyával. Igazából mi a nyitástól törzsvendégek vagyunk, hetente többször lejöttünk, amikor csak tehettük. Ha csak egy órára, vagy egy délutánra, akkor mindenképpen jöttünk. Most ő egy hathónapos kutya, itt szocializálódott. Ez a legtökéletesebb környezet volt egy kölyökkutyának. Itt mindenféle nagykutyával, kiskutyával, emberekkel találkozott, úgyhogy teljesen jól ki is jön mindenkivel.” – mondta el Jánoki Péter.

A törzsvendégek között olyanok is akadnak, akik nem rég költöztek a környékre. Maci és gazdái is többször ellátogattak a helyszínre. A 10 éves rottweiler nagyon szereti a vizet. Nagy termete megtévesztő, nagyon barátságos, a többi kutyával is jól kijön.

„Nagyon szeretjük, szeretünk idejárni hát különösen a kutyus miatt, de mi is nagyon jól érezzük magunkat. Első alkalommal még a kutyát nem is hoztuk, csak így eljöttünk felmérni a terepviszonyokat, akkor kutya nélkül jöttünk”. – osztotta meg Nagy András.

„Igen, mert leköltöztünk és az volt az első, hogy van kutyás piknikkert, ami egy közösségi tér is, úgyhogy tök jó, hogy tudunk vele együtt fürdeni és nem a sima strandra kell mennünk úgy, hogy otthon hagyjuk a kutyát.” – vette át a szót Polgár Hanna.

A nyári hónapok alatt mintegy 10.000 látogatója volt a parknak, mellyel a hazai kutyás turizmus leglátogatottabb helyszíne lett. Az üzemeltetők elmondták, a parkban kisállat nélküliek is megfordulnak. A közösségi kert ugyanis nem csak kutyatartók számára készült, azonban leginkább számukra volt sikere a területnek.

„Én azt gondolom, hogy nagyon is. Óriási sikere volt, ezt láttuk nap mint nap a szezonban, de talán még a szezonon kívül is, hogy milyen sokan látogattak el hozzánk. Kifejezetten kutyások, kutyával érkeznek, úgyhogy tényleg azt mondhatom, nagyon nagy sikere volt idén a kutyás parknak.” – ismertette Sziládi-Kovács Tibor a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert projektvezetője.

Bár a strandszezon véget ért, a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert hétvégéken továbbra is nyitva tart. Tematikus programoknak szeretnének helyt adni, így többek között fajtatalálkozó, valamint közösségi kutyás séta is megvalósul. A tervek között szerepel továbbá a gazdák számára borkóstoló is, mellyel a közösségi életet szeretnék aktivizálni.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7416-a-hazai-kutyas-turizmus-leglatogatottabb-helyszine-a-keszthelyi-kutyas-park