A hegyek királyai két keréken

2012. szeptember 5. (szerda)

Hegyi teljesítménytúrával zárult a keszthelyi Mazsola KSE nyári kerékpárostúra-szezonja vasárnap. A kilencven kilométeres útvonalon a környék legnagyobb dombjaira tekert fel a huszonhárom induló, így összesen több mint ezer méter szintkülönbséget gyűrtek le.

A Mazsola KSE több éve kínál Keszthelyről induló kerékpáros teljesítménytúrákat és aktív sporttúrákat az érdeklődőknek. A különböző hosszúságú útvonalak közül mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt: idén népes bringás csapat járt például a Kis-Balatonnál, „fél-Balaton” körön, vagy épp Szigligeten. Az útvonalak mentén változatos kínálatú frissítőállomásokkal várják a résztvevőket, melyek egyben ellenőrzőpontok is: a résztáv teljesítéséről pecsét kerül az igazolófüzetekbe.

Nem csak a sportolókat invitálják azonban a „mazsolás” túrákra: a környék legszebb útvonalaira kalauzolják el az aktív pihenésre vágyó nyaralókat és a helyieket egyaránt az élménytúrák keretében. Ilyenkor a kerékpározást sümegi történelmi lovasjátékok és középkori lakoma, szigligeti borkóstoló, a szántói sztupa vagy a balatonmagyaródi bivalyrezervátum meglátogatása, esetleg a tapolcai tavasbarlang csónaktúrája egészítheti ki, de egyedi igények teljesítésére is van mód.

Nézze meg galériánkat!

Marton Zsolt, az egyesület elnöke elmondta: a Mazsola KSE több mint ötven tagot számlál, akik általában aktív résztvevői a rendezvényeknek, de egyre több „külsős” is csatlakozik a jó hangulatú túrákhoz. A jövő évi tervek is ígéretesek: lesz csillagtúra, Szent-György hegyi menet borospince-látogatással, és a balatoni bringakörúton elérhető úticélok sem maradhatnak ki a repertoárból. Marton Zsolt hozzátette: Keszthely környéke igazán változatos terepet kínál a kerékpározáshoz: montisok és országútisok, sík szakaszon repesztők és hegyimenők, sportolók, szabadidős biciklisek és aktív turisták egyaránt megtalálhatják a maguk számára ideális útvonalakat – és ebben szívesen segítségükre van a Mazsola KSE is.

További információ: mazsola-kse.blogspot.hu