A Honvéd és a Szalasztó utcában korszerűsít a DRV

2019. február 28. (csütörtök)

A város több pontján korszerűsítik az ivóvízhálózatot. A DRV mintegy 100 millió forintot fordít a rekonstrukcióra. Jelenleg a Honvéd utcában fektetik az új vezetékeket, hétfőtől pedig a Szalasztó utcában indul a munka. Várhatóan április végéig lezárják az útszakaszt a Bem és a Kastély utca között.
A Honvéd utcában dolgozik jelenleg a kivitelező. Nem ássák fel az egész utcát, ahol szükséges, un. kitakarás nélküli csőfektetést alkalmaznak, hogy például a kapuk előtti burkolatot ne kelljen felbontani. A régi eternit vízvezetékeket korszerű, un. KPE csövekkel váltják ki a szakemberek. A DRV tájékoztatása szerint a városi vezetékhálózat a korának megfelelő állapotú, de közel 40 éves rendszerről van szó. A társaság a rekonstrukciók megtervezését a hibastatisztikák alapján végzi el, de figyelembe veszik a város jövőbeni fejlesztéseit is. A Honvéd utcában a munkálatok első két üteme már 2018-ban lezajlott. Most a harmadik ütem zajlik, és várhatóan áprilisba fejeződik be az utolsó, negyedik ütem.

Az ivóvízhálózat rekonstrukciós munkái hamarosan a Szalasztó utcában is megkezdődnek. Információink szerint a munkaterületet március elsején adják át a kivitelezőnek, aki hétfőn meg is kezdi a munkálatokat. A Szalasztó utcában hosszirányba húzódó gerincvezeték mellett több keresztirányú csövet is ki fognak cserélni. Emiatt teljes hosszában le kell zárni a Szalasztó utcát. Tudomásunk szerint a kivitelező egyeztetett már az itt működő társaságokkal, szervezetekkel. A munkálatok szakaszosan fognak zajlani.

A lakosságot is tájékoztatták. A korszerűsítés várhatóan április 30-ig tart. Az utcában látható hirdetmények szerint a munkálatok alatt ideiglenes vízhiány, zavaros víz és nyomáscsökkenés is előfordulhat, de a kivitelezés alatt végig fogyasztható minőségű ivóvizet ígér a kivitelező.
https://tvkeszthely.hu/hirek/5800-a-honved-es-a-szalaszto-utcaban-korszerusit-a-drv-?fbclid=IwAR2VOJsvxqEqBr04YKSbrJQkL9XKCk9aI-PIgEb4J1q8Upwuk_kZbcNS8dM

Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ közleménye szerint a lezárás miatt az autóbusz-állomástól a TESCO felé közlekedő, C5”jelzésű helyi autóbuszjáratok a Bercsényi utca – Pál utca – Csapás út terelőútvonalon szállítják az utasokat, és nem érintik Georgikon utca – Rákóczi tér – Egry József Általános Iskola – Csizmadia utcai megállóhelyeket. A keszthelyi munkálatokat az állam által jóváhagyott gördülő fejlesztési tervből valósítják meg.

Lakatos Edina, a DRV sajtószóvivője: „Az említettek mellett még vannak további kisebb volumenű ivóvízhálózati-rekonstrukciós munkálatok is, amelyeket végzünk a városban. Ezek kevésbé látványosak és csak helyi forgalomelterelésekkel járnak, de legalább olyan fontosak szakmai szempontból. Szivattyú- és átemelő telepeket korszerűsítünk, szerelvényaknákat és csomópontokat építünk át, hogy ezzel is csökkentsük a meghibásodásoknak az esélyét. A munkálatokkal járó kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk a lakóktól és nagyon köszönjük a megértésüket és a türelmüket.”

A DRV tájékoztatása szerint a keszthelyi ivóvízhálózat rekonstrukciós munkálatainak teljes összege mintegy 100 millió forint.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5800-a-honved-es-a-szalaszto-utcaban-korszerusit-a-drv-?fbclid=IwAR2VOJsvxqEqBr04YKSbrJQkL9XKCk9aI-PIgEb4J1q8Upwuk_kZbcNS8dM