A horgászokat ellenőrzik a rendőrök

2021. szeptember 8. (szerda)

Három horgász ellen indítottak szabálysértési eljárást a keszthelyi rendőrök a Kis-Balatonnál. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság akciója keretében Keszthelyen is ellenőrizték a horgászengedélyek meglétét és a fogási napló szabályos vezetését az egyenruhások. A rendőrök azt tapasztalják, a horgászok többsége szabálykövető.

Folyamatosan ellenőrzik a horgászhelyeket és a természetvédelmi területeket a Zala megyei rendőrök. Az idei szezonban a megyei rendőrkapitányság tölti be a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elnöki tisztségét, ennek keretében valósult meg a szemle. Az akcióban a Keszthelyi Rendőrkapitányság és a hal- és természetvédelmi őrök is részt vesznek. A keszthelyi móló mellett a Kis-Balatonnál is fokozott rendőri jelenléttel találkozhattak a horgászok.

„A BKKB fokozott ellenőrzés keretében felvette a kapcsolatot a természetvédelmi őrszolgálattal és az állami halőr szolgálattal a természetvédelmi területek, illetve halfogásra alkalmas területek fokozott ellenőrzése céljából. A tegnapi nap folyamán Zalaszentgrót, illetve Zalavár-Kis-Balaton térségében megtörtént. A tegnapi napon a kollégáim a Kis-Balatonnál intézkedés alá vontak három személyt, akik nem rendelkeztek érvényes horgászengedéllyel. Körülbelül 15 halat fogtak ki engedély nélkül, velük kapcsolatban szabálysértési eljárást kezdeményeztünk.” – tájékoztatott Dákai Gergely, a Keszthelyi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

A rendőrség úgy látja, a horgászok alapvetően szabálykövetőek Keszthely és a Kis-Balaton térségében. A szervezett ellenőrzés mellett az egyenruhások rendszeresen tartanak szemléket a horgászatra kijelölt helyeken. A rendőrök nem csak a horgászengedélyeket, hanem a területi fogásnapló szabályos vezetését is ellenőrzik.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8380-a-horgaszokat-ellenorzik-a-rendorok