A jövőbeni tervekről tanácskoztak a CSAK-munkatársak

2019. március 28. (csütörtök)

A családok támogatása a fő célja a Család és Karrierpont szervezésében megvalósuló projekteknek. A programban több ponton is segítséget tudnak nyújtani a nőknek, a kisgyermekes családanyáknak és a civil szervezetek képviselőinek is. A pályázattal kapcsolatban a jövőben több változás is végbemegy, erről tartottak ma találkozót Keszthelyen, amelyen Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala megye CSAK munkatársai vettek részt.
Régiós összejövetelre gyűltek össze a nyugat-dunántúli Család és Karrier PONT munkatársai a keszthelyi irodában. A program keretében interaktív keretek között informálódtak és cseréltek tapasztalatot a résztvevők.

„Az a lényeg, hogy a különböző szakmai kérdéseket, állásfoglalásokat, problémákat együtt közösen megbeszélhessük és egy kicsit egyébként a kollégák, munkatársak megismerhetik Keszthelyt és környékét is.” – mondta el Dr. Gábor Hajnalka, a Keszthelyi CSAK szakmai vezetője.

Az eseményen Keszthely város alpolgármestere, Nagy Bálint köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta, a CSAK munkatársainak tevékenysége nagyon fontos a város életében, hiszen rengeteg kérdésben tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak.

„A városban ez az egyik olyan projekt, amire a legbüszkébbek vagyunk. Nem feltétlenül a pályázat összege miatt, hanem mert alapvetően az a cél, amit megvalósít a Család- és Karrier PONT, a fiatalokat, a fiatal családok támogatását, hiszen a településnek, így Keszthelynek is fontos a jövőképe és nyilván ez fiatalok nélkül elképzelhetetlen lenne. És azt tapasztaljuk az elmúlt hónapok alapján is valóban, érdemben hozzá tud járulni ez a pályázat, ez a program ahhoz, hogy a Keszthely és Keszthely környéki családokat támogassa.”

Az eseményen a régió 14 CSAK-irodájának képviselője jelent meg Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyéből. A térségben eddig nem volt hasonló összejövetel, így külön örültek a résztvevők a lehetőségnek. Zalaegerszeg szakmai vezetője szerint sokat tudnak profitálni a hasonló találkozókból, melyek a szakmai működés módszertanában tudnak segíteni.

„Félidőben vagyunk a projekt megvalósítása során, nagyon sok változás történt azóta, amióta megírtuk a pályázatot, nagyon sok minden változott, akár a munkaerőpiacon, akár magába a szervezetbe, de nagyon hasznosak.” – ismertette Drávecz-Egyed Enikő.

Az eseményen szó esett a jövőbeni változásokról és tervekről is. A keszthelyi részleg szervezésében áprilisban több program is megvalósul. Többek között ingyenes bábszínházi előadáson vehetnek részt az érdeklődők, de társadalmi partnerképzést és egy új programsorozatot is elindítanak a következőkben.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5881-a-jovobeni-tervekrol-tanacskoztak-a-csakmunkatarsak?fbclid=IwAR0ohKiqveswlKFcK3lsJefUwZaqyymn_eanWlxUthF0HxeT6LB6NLsTBlU